Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η Ολλανδία μειώνει το ενοίκιο σε όσους βοηθούν τους πρόσφυγες

Το Αϊντχόβεν, η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, γνώρισε μια επανάσταση στη ζωή της κοινότητας. Η εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται το 30% των ολλανδικών σπιτιών πήρε την πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ενσωματωθούν και να προωθήσει την κοινωνική και εθνοτική ποικιλομορφία των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης.
Oι βόρειες χώρες εξακολουθούν να έχουν το προβάδισμα στα κοινωνικά θέματα και την ενσωμάτωση των μειονοτήτων. Πλέον, οι ενοικιαστές που συμφωνούν να παρέχουν
δέκα ώρες από το χρόνο τους για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να κατανοήσουν τους κανόνες της νέας χώρας τους, θα έχουν έκπτωση των 100 ευρώ στο ενοίκιό τους.
Στις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές στο Αϊντχόβεν, όπου η εταιρία έχει τις περισσότερες κατοικίες, το μηνιαίο ενοίκιο είναι περίπου € 435, έτσι οι ενοικιαστές θα μπορούν να εξοικονομήσουν σχεδόν το ένα τέταρτο του ετήσιου ποσού του ενοικίου τους.
«Ζητούμε από τους ενοίκους να κάνουν δύο πράγματα: Πρώτον, πρέπει να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να προχωρήσουν στο νέο σπίτι τους, να γνωρίσουν τους γείτονές τους και να μάθουν τις συνήθειες της καθημερινής ζωής, όπως το να βγάλουν έξω τα σκουπίδια. Έτσι θα καθιερωθεί η σύνδεση μεταξύ εκείνων και των θεσμικών οργάνων για τη γλώσσα, την εκπαίδευση, την απασχόληση και την κοινωνική ασφάλιση, κάτι που θα τους βοηθήσει να λύσουν τα προβλήματά τους πιο γρήγορα», λέει ο Thom Aussems, ο επικεφαλής και διαχειριστής της οργάνωσης.
Η οργάνωση ελπίζει να συμβάλει στην προώθηση της πολυμορφίας στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. «Οι κοινωνικές εντάσεις προκύπτουν όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν, αδυνατούν να κατανοήσουν ή να επικοινωνούν» λέει ο Thom Aussems. Το 2015, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο έχει διπλασιαστεί στην Ολλανδία, φτάνοντας τις 59.000 αιτήσεις. Το 2016, η εταιρία είχε τη νομική υποχρέωση να στεγάσει 85 πρόσφυγες. Το 2017, σκοπεύει να στεγάσει τον διπλάσιο αριθμό.
Η ιδέα αυτή δεν είναι η πρώτη κοινωνική προσπάθεια της οργάνωσης. Το 2007,  είχε προσφέρει την ίδια μείωση στους ενοικιαστές της, εάν βοηθούσαν τα παιδιά της γειτονιάς να κάνουν τις σχολικές του εργασίες. «Θέλουμε να αποφύγουμε τη δημιουργία μιας νέας χαμένης γενιάς. Σε τέσσερα χρόνια, έχουμε βοηθήσει 350 παιδιά. Αυτό είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα» τονίζει ο Aussems.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...