Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΗΠΑ: Μέτρα για την προσέλκυση ξένων επενδυτών

Στην προσέλκυση επιχειρηματιών από το εξωτερικό, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν μια εταιρεία στις ΗΠΑ, στοχεύει η αμερικανική κυβέρνηση. 
 Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ πρότεινε ένα μέτρο που θα διευκολύνει τους ιδρυτές νεοσύστατων επιχειρήσεων να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ, εφόσον εξασφαλίσουν επαρκή χρηματοδότηση από Αμερικανούς επενδυτές. 
 Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα τεχνολογίας Τομ Κάλιλ είπε ότι η πρόταση
εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «να προσελκύσει τους καλύτερους και εξυπνότερους επιχειρηματίες, για να ξεκινήσουν εδώ τις επόμενες μεγάλες εταιρείες». Όπως εξήγησε, μία στις τέσσερις νεοσύστατες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ και περισσότερες από τις μισές στη Σίλικον Βάλεϊ είχαν ιδρυτές ή συνιδρυτές μετανάστες.
 Η μετανάστευση έχει αναδειχθεί σε κεντρικό ζήτημα στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, ενώ η Χίλαρι Κλίντον του Δημοκρατικού Κόμματος πρότεινε τη δημιουργία μιας υπηρεσίας μεταναστευτικών υποθέσεων, που θα βοηθήσει τους μετανάστες να ενσωματωθούν καλύτερα στη χώρα. 
 Με βάση τον νέο κανονισμό, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα χορηγεί άδειες προσωρινής διαμονής στις ΗΠΑ αν οι αλλοδαποί επιχειρηματίες είναι ιδιοκτήτες τουλάχιστον του 15% μιας εταιρείας που ιδρύθηκε στη χώρα κατά την προηγούμενη τριετία. Στις εταιρείες αυτές θα πρέπει να έχουν χορηγήσει κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 345.000 δολαρίων εγκεκριμένοι Αμερικανοί επενδυτές. Η κυβέρνηση αναμένει ότι περίπου 3.000 μετανάστες θα υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση μιας τέτοιας άδειας. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...