Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Πλήγμα στις επιχειρήσεις της Β.Ελλάδας το μπλόκο στα σύνορα με ΠΓΔΜ


Θεσσαλονίκη
Εγκλωβισμένα βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στα σύνορα της χώρας περισσότερα από 123 φορτία με ελληνικά προϊόντα προς εξαγωγή και φορτία προς εισαγωγή με πρώτες ύλες εξαιτίας του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις κυρίως της Βόρειας Ελλάδας καθώς, όπως λένε οι επιχειρηματίες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τις εξαγωγές κινδυνεύουν να χάσουν συμβόλαια με πελάτες τους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με Τα Νέα, σε επιστολή που έστειλε προς προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κάνει λόγο για σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τους
έλληνες εξαγωγείς καθώς, όπως επισημαίνουν, στη συνήθη για τα ελληνικά δεδομένα κατάληψη δρόμων και δημόσιων αρτηριών ήρθε τώρα να προστεθεί το κλείσιμο της κύριας σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Ευρώπη.
Οι εξαγωγείς ζητούν την εξεύρεση άμεσης λύσης και την απελευθέρωση του σιδηροδρομικού δικτύου ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά, παράδοση και παραλαβή προϊόντων προς και από το εξωτερικό μέσω των ελληνοσκοπιανών συνόρων.
Από στοιχεία του ΣΕΒΕ, ήδη, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ βρίσκονταν εγκλωβισμένα έως και xθες το πρωί περίπου 90 φορτία εξαγωγής και 33 φορτία εισαγωγής πρώτων υλών.
Μάλιστα πολλές επιχειρήσεις, βλέποντας τα προϊόντα τους να χάνουν τις ημερομηνίες παράδοσης στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, δεν έχουν άλλη επιλογή από την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη και στην επαναδρομολόγηση μέσω Βουλγαρίας, διαδρομή  τουλάχιστον κατά 20% ακριβότερη.
Επιπλέον, εξηγούν, η διαδρομή αυτή δημιουργεί καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης και τήρησης των προθεσμιών με επιπτώσεις και στους εξαγωγείς και στην πολλαπλώς πληγείσα αξιοπιστία της χώρας και των επιχειρήσεών της στους συνεργάτες του εξωτερικού.
http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...