Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Το προβληματικό «λογισμικό» στη ΝΔ είναι πολιτικό


Η κρίση στη ΝΔ έχει πάρει πλέον διαστάσεις τραγέλαφου και με κάθε «επόμενη κίνηση» απλώς τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Είναι αμφίβολο αν μπορεί η ΝΔ να κάνει τις εκλογές της,  ακόμη και στις νέες ημερομηνίες που προσδιορίστηκαν, με την όποια βάση έχει απομείνει να νιώθει περιφρονημένη απ’ όλους.
Το προβληματικό «λογισμικό» στη ΝΔ δεν είναι μόνον τεχνολογικό. Είναι πρωτίστως πολιτικό. Η ΝΔ ως πολιτικός εκφραστής της κεντροδεξιάς παράταξης στη χώρα, βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση κι αυτό αντανακλάται σε όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα. Η εσωτερική σύγκρουση μεταξύ των πολλών «εαυτών» της ΝΔ, δημιουργεί πλέον όρους διάσπασης και διάλυσης.

Και να βρεθεί το τεχνικό λογισμικό,  σας εγγυώμαι πως στα εκλογικά τμήματα τώρα πια θα πέσει ξύλο.
Οι τέσσερις υποψήφιοι εκφράζουν τέσσερις «εαυτούς» της ΝΔ, χωρίς να είναι οι μόνοι.
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης χρίστηκε εκπρόσωπος της «καραμανλικής παράδοσης», έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της παράδοσης αλλά σίγουρα δεν είναι Καραμανλής και το ξέρει και ο ίδιος και δεν θέλει να είναι. Τα πολιτικά κουτσομπολιά λένε πως την Κυριακή «καθάριζε» αλλά οι εξελίξεις στη ΝΔ δεν είναι μόνο στοίχημα Μεϊμαράκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τον αστικό κόσμο που βρήκε έναν «φυσικό ηγέτη» στο πρόσωπο του Κώστα Σημίτη και χάθηκε  επί της ουσίας για τη ΝΔ. Ομολογουμένως «έτρεξε» την πιο δομημένη καμπάνια απ’ όλους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να εκπροσωπήσει τη λαϊκή δεξιά, χωρίς καταγωγή από «τζάκι» αλλά με μια διαδρομή που την προβάλλει σαν το «αμερικάνικο όνειρο» που κάνει αρχηγό ένα …βιβλιοπώλη.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προσωποποιεί όλη την επικίνδυνη «μπούρδα» των βουτυρομπεμπέδων που εξέθρεψαν τα «παραμάγαζα» της ΔΑΠ.
Αυτοί όλοι οι «εαυτοί» συνυπήρχαν μέχρι τον περασμένο Γενάρη με μόνη συγκολλητική ουσία την εξουσία και μάλιστα με όρους διαχείρισης κρίσης. Μετά τον Γενάρη όλες οι διαφορές έχουν έρθει στο προσκήνιο και είναι αμφίβολο πλέον κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί η ειρηνική συνύπαρξη. Προσωπικά δεν θα είχα ως Έλληνας πολίτης κανένα πρόβλημα να τελειώσει η ΝΔ. Αν δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της ως αξιωματική αντιπολίτευση, αν δεν μπορεί να εκφράσει ενιαία ένα πολιτικό σχέδιο για την τύχη της χώρας, τότε ας κλείσει εδώ τον ιστορικό της κύκλο.
Οι πολίτες πολύ λίγο νοιάζονται για ιδεολογικές διαφορές. Αυτό που τους ενδιαφέρει ειδικά σε αυτή τη συγκυρία είναι η χώρα να μείνει όρθια, να κάνει βήματα προς την ανάπτυξη  και να μπορέσει να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντά της. Αυτό περνάει μέσα από συναινέσεις και κυβερνητικές συνεργασίες. Με δεδομένη την πρόθεση του Τσίπρα να κάνει πράξη την «πάγια θέση της Αριστεράς» για απλή αναλογική,ενδεχομένως νέοι πολιτικοί  σχηματισμοί που μπορούν να προκύψουν  μέσα από το ιστορικό τέλος της ΝΔ,  να παίξουν σημαντικό και κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις. Ενίοτε στην πολιτική δεν είναι το μέγεθος που μετράει…
ΥΓ: Έξυπνα ο Τσίπρας άδραξε την ευκαιρία ζητώντας μια υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση…
http://www.rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...