Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών-Τσίπρας: Δεν είναι προαπαιτούμενο η συναίνεση


Μετά την ολοκλήρωση των τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς η προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ορίζει τη σύσκεψη για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο προεδρικό μέγαρο.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, για αύριο Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:00», αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ ακολούθησαν τα τηλεφωνήματα στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης
Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο αλλά καταγγέλλει τα «τερτίπια Τσίπρα» ενώ η κ. Γεννηματά, αν και θα λάβει μέρος, δεν δέχεται συζήτηση για το ασφαλιστικό. Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν θα συμμετάσχει ο κ. Κουτσούμπας ενώ θετικά απάντησε ο κ. Λεβέντης. Με επιφυλάξεις προσέρχεται στη σύσκεψη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεσή τους, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κύκλο των τηλεφωνικών του συνομιλιών.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του, ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, ενόψει και της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία Εθνικού Διαλόγου σχετικά με το Ασφαλιστικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει κατ' αρχάς είναι ο συντεταγμένος Εθνικός Διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συλλαλητήριο αγροτών στη Λάρισα

Την οργάνωση συλλαλητηρίου με τρακτέρ, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, αποφάσισαν οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδ...