Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Κατσέλη: Άρση των capital controls το α' τρίμηνο του 2016Την άρση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων το α' τρίμηνο του 2016 έθεσε ως στόχο η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το ελληνικό εμπόριο.
Η Λούκα Κατσέλη, προανήγγειλε την μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τις τράπεζες, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το ελληνικό εμπόριο.
Παρουσιάστηκε αισιόδοξη για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο βήμα είναι η ομαλοποίηση των μεθόδων χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και η άρση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων το α’ τρίμηνο του 2016.

Σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα χαρακτήρισε «βραχνά των τραπεζών», ενώ δήλωσε ότι αναμένει την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης. Η επικεφαλής της ΕΕΤ έκανε ειδική μνεία και στα χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο θα πρέπει να στηρίξουν κυρίως τις μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Στην ίδια εκδήλωση, το παρών έδωσε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαμηνύοντας ότι η κρίση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως κανονικότητα, ούτε ως μονόδρομος, ενώ πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λιτότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».
«Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την υπογραφή ενός μνημονίου με αντίθετες όψεις από την πολιτική μας ιδεολογία, στόχος όμως είναι οι πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περισσότερες αποδείξεις για το χτίσιμο αφορολόγητου

Αλλαγές όσον αφορά το ύψος των ηλεκτρονικών αποδείξεων με τις οποίες θα «χτίζεται» το αφορολόγητο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών μετά...