Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε


Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Εκ μέρους του προσωρινού Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. χαιρετίζουμε τη σημερινή Πανελλαδική μας Σύσκεψη.
Χαιρετίζουμε τη θερμή αγωνιστική παρουσία του καθενός και κάθε μιας χωριστά.
Η Πανελλαδική μας Σύσκεψη κατά κοινή αναγνώριση παρουσιάζει μια εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή. Θα έλεγα ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή αλλά και ζωηρότατο ενδιαφέρον.
Ενδιαφέρον το οποίο γίνεται πολύ μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο στη σημερινή συγκυρία όπου η κυβέρνηση έχει τεθεί σε τροχιά ραγδαίας φθοράς ίσως και κατάρρευσης. Σε μια συγκυρία όπου η ΛΑ.Ε., παρ’ ότι εξωκοινοβουλευτική δύναμη, φαντάζει εκ των πραγμάτων ως η μόνη αντιπολίτευση και ως η μόνη παράταξη που διαθέτει ρεαλιστική, άμεση, αυθεντική, ριζοσπαστική, δημοκρατική, αντιμνημονιάκη εναλλακτική λύση.
Η ΛΑ.Ε. μπορεί να μην κατάφερε να είναι στη Βουλή αλλά αποτελεί μια πολιτική δύναμη που όχι μόνο είναι ζωντανή και όρθια αλλά και αναπτύσσει μετεκλογικά μια αξιοσημείωτη δυναμική, η οποία γίνεται αισθητή σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα και κυρίως στους κοινωνικούς αγώνες, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την
αγωνιστική, τη μαχητική καιιδιαίτερα εντυπωσιακή, θα έλεγα, παρουσία μας στις πρόσφατες μεγάλες πορείες της Γενικής Απεργίας και του Πολυτεχνείου.
Αυτή η αρχική δυναμική της ΛΑ.Ε. είναι στο χέρι μας να μετατραπεί το επόμενο διάστημα σε λαϊκό κύμα και σε «τσουνάμι», που θα σαρώσει τα μνημόνια για να ανοίξει νέους προοδευτικού δρόμους για την πατρίδα μας.
Η Πανελλαδική μας Σύσκεψη αυτό το Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη, μια βδομάδα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, πιστεύουμε πως με τις εργασίες της θα επιβεβαιώσει αυτές τις αισιόδοξες δυνατότητες μας.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Πιστεύουμε πως όλοι όσοι και όσες είμαστε εδώ σήμερα, έχουμε την κοινή αίσθηση ότι μετέχουμε σε μια νέα και πρωτότυπη, με όλη τη σημασία της λέξης προσπάθεια της Αριστεράς. Προσπάθεια οποία μπορεί να αποκτήσει μια ιστορική σημασία.
Φίλες και Φίλοι,
Δεν είμαστε εδώ όσοι και όσες αποχωρήσαμε από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του τρίτου μνημονίου, για να συγκροτήσουμε με άλλο όνομα ένα πιο αριστερό και αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι παρεμφερές.
http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...