Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Γ. Μουζάλας: Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι, αλλά «να μην καταδικάσουμε τους πρόσφυγες»

Ανησυχία πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να δώσουν «άλλοθι σε ακροδεξιές απόψεις» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
«Το πρώτο ζήτημα είναι ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας. Το δεύτερο είναι να μην καταδικάσουμε τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Μουζάλας σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και επανέλαβε ότι το θλιβερό γεγονός των αποτρόπαιων επιθέσεων στο Παρίσι «δείχνει την ανάγκη της επαλήθευσης των στοιχείων των προσφύγων στην Τουρκία, στην Ιορδανία και στον Λίβανο».

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ακόμη πως οποιαδήποτε (στρατιωτική) επέμβαση στη Συρία θα αυξήσει τους πρόσφυγες. «Στον βομβαρδισμό στο Χαλέπι οι πρόσφυγες αυξήθηκαν. Αν κανείς επιδιώκει την οριστική επίλυση του προβλήματος πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από πολιτικές διαδικασίες», είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κατασκευάσει η ΠΓΔΜ φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, σημείωσε ότι αυτό θα σημάνει «μεγάλη ταλαιπωρία» για τη χώρα μας και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε».
Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για ανάγκη «να διαχωριστεί το προσφυγικό από την τρομοκρατία» και πρόσθεσε ότι «οι πρόσφυγες τρέχουν να ξεφύγουν από αυτούς που έκαναν τις επιθέσεις στο Παρίσι».
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως «ένας από τους τρομοκράτες είχε πιστοποιηθεί στη Λέρο αλλά δεν ήταν ύποπτος, ήταν πεντακάθαρος», ενώ ερωτηθείς εάν παρακολουθούνται κινήσεις υπόπτων που εισέρχονται στη χώρα είπε: «θα τολμήσω να μη σας απαντήσω». «Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι πρέπει να γίνεται ο έλεγχος στην Τουρκία, κάτω από πιο ήρεμες συνθήκες», επανέλαβε και επισήμανε ότι «αυτή η πάγια θέση θα τεθεί και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...