Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Αναγκαία για τη Λύση των Προβλημάτων της Χώρας η Ριζοσπαστική, Σοσιαλιστική, Πατριωτική Προσέγγιση

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 20ης του Σεπτέμβρη, δείχνει ξεκάθαρα την αγανάκτηση του ελληνικού λαού με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι πολίτες, έχοντας βιώσει βαθιά την οικονομική και την κοινωνική κρίση, ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη πολιτική δύναμη με ποσοστό 35,46% και παρά τις προηγηθείσες δημοσκοπήσεις, έδωσαν ποσοστό 3,69% στους ΑΝΕΛ, γεγονός που οδήγησε στην εκ νέου συνεργασία τους και στο σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης.

Τα κριτήρια και η βαθιά σκέψη του κάθε ψηφοφόρου είναι πολύ δύσκολο να καταγραφούν και να αναλυθούν, έτσι ώστε να βγουν σαφή συμπεράσματα, σίγουρο όμως είναι τούτο: οι κυβερνητικοί
εταίροι κατάφεραν να δώσουν σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών την αίσθηση, ότι, σε σύγκριση με όσους είχαν πρωτύτερα την ευθύνη της διακυβέρνησης, αντιμετώπισαν την διαπραγμάτευση και προσέγγισαν τα προβλήματα της χώρας, με περισσότερη κοινωνική και ανθρωπιστική ευαισθησία.

Βεβαίως προβληματίζει το γεγονός ότι αυτή η νίκη του κυβερνητικού σχήματος επιτεύχθηκε χωρίς να έχει γίνει έστω και μερική αναφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε στα εγκαίνια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη του 2014 και φυσικά χωρίς να υλοποιηθούν οι περισσότερες από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν εκφραστεί στις 8-2-2015 από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή των Ελλήνων.

Το τελευταίο επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το ανάλγητο πρόσωπο, το οποίο εμφάνιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους οικονομικά αδύνατους, όσο και τον φόβο για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, της οποίας οι υποστηρικτές, δεν ανάλυσαν ορθά, ούτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, ούτε και τον βαθμό ωρίμανσης του ελληνικού λαού για μια τέτοια ενέργεια.

Ανεξαρτήτως όμως των ανωτέρω σκέψεων, η Κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την παρούσα κατάσταση της χώρας, εφαρμόζοντας ένα τρίτο μνημόνιο, δηλαδή ουσιαστικά να διαχειριστεί την περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού, γεγονός το οποίο, άσχετα από οποιαδήποτε προσπάθεια κοινωνικής ευαισθησίας και ελάφρυνσης των οικονομικά ασθενέστερων, έχει ήδη λαβώσει βαριά κάθε ιδεολογική αριστερή προσέγγιση στο πρόβλημα της χώρας. Έτσι, καθημερινά και για όσο χρόνο παραμένουμε υπό το καθεστώς ομηρίας των δανειστών, μεγαλώνει το κενό έκφρασης στο χώρο της ριζοσπαστικής σοσιαλιστικής πατριωτικής αριστεράς. Σε αυτόν τον χώρο η Σοσιαλιστική Προοπτική παραμένει σταθερά αγωνιζόμενη, ενάντια σε κάθε έκφραση νεοφιλελευθερισμού, προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί, το όραμά μας για το αύριο, που είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, με ταυτόχρονη καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης καθώς και με την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την σύνδεση της αποπληρωμής του υπολοίπου σύμφωνα με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

http://sosialistiki-prooptiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έρευνα Eteron: Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλύτερος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση – Όλη η κατάταξη

Ο Ανδρέας Παπανδρέου , ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, νικητής τριών εκλογικών αναμετρήσεων και μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας από το 1974, θεωρείτ...