Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΝΔ: Ανθρωποθυσίες... ενόψει Κοινοβουλευτικής Ομάδας


Δύο 24ώρα πριν τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ (για πρώτη φορά μετά το Φεβρουαρίου του 2012 θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές!) στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά επικρατεί αναβρασμός.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με βουλευτές και κομματικά στελέχη με στόχο να αναθερμάνει δεσμούς που είχαν αποδυναμωθεί και, ταυτόχρονα, να διασφαλίσει ότι η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας παραμένει στο πλάι και, πάντως, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αμφισβήτηση της ηγεσίας του κόμματος.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, σχεδιάζει, πέραν των οργανωτικών αλλαγών που θα προτείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα, να σηματοδοτήσει και μία νέα πιο συλλογική λειτουργία του κόμματος. Προκειμένου να σταλεί το σχετικό μήνυμα προς τους
αμφισβητίες, ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο στενό του επιτελείο, απομακρύνοντας από δίπλα του στελέχη που, μέχρι πρότινος, αποτελούσαν σταθερούς συνομιλητές του. Στο γαλάζιο παρασκήνιο τα διακινούμενα σενάρια είναι πολλά και επικεντρώνονται σε τέσσερα ουσιαστικά πρόσωπα, τους Γ. Μουρούτη, Κ. Μπούρα, Χρ. Λαζαρίδη και Δημ. Σταμάτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός στενού πυρήνα της Λεωφ. Συγγρού (σ.σ. όχι απαραιτήτως και εκτός περιβάλλοντος Σαμαρά στο οποίο παραμένει σταθερά επί δεκαετίες) θα βρεθεί, δεδομένα, ο κ. Γιώργος Μουρούτης ενώ την, άτυπη πλέον, θέση του συμβούλου παρά τω Προέδρω θα εγκαταλείψει και ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, έχοντας το επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι εκλεγμένος βουλευτής της Ν.Δ. Εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, οι κ. Κ. Μπούρας και Χρ. Λαζαρίδης θα παραμείνουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ, δίπλα στον κ. Σαμαρά, ενώ οι δύο θέσεις που θα «αδειάσουν» θα επιδιωχθεί να καλυφτούν από στελέχη που θα σηματοδοτούν τη διεύρυνση της προεδρικής ομάδας που αποφάσιζε για τα πάντα σε κόμμα και κυβέρνηση.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...