Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Από τον ΑΒ Βασιλόπουλο στον …. Τσίπρα!

Η εβδομάδα μου ξεκίνησε με την πληροφορία πως στο υποκατάστημα του «ΑΒ Βασιλόπουλος» στα Βριλήσσια «πέφτει ξύλο», διότι πήγε η ΕΥΔΑΠ κι έκοψε απροειδοποίητα το νερό στην περιοχή. Το περιστατικό είναι ενδεικτικό μιας πολύ επικίνδυνης κατάστασης: τα νεύρα έχουν τεντώσει πολύ. Οπότε σκεφτείτε σε τι σκηνές μπροστά θα βρισκόμασταν αν «στεγνώναμε» από μετρητά, αν δεν έβγαζαν χρήματα τα ΑΤΜ, αν άρχιζαν ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα. Το ξύλο θα ήταν πολύ….Δεν τα γράφω αυτά για να συμβάλλω στη διαμόρφωση «κλίματος τρόμου». Το αντίθετο. Το κάνω για να καταγγείλω όλους αυτούς που είτε online είτε offline, διακινούσαν από το απόγευμα της Παρασκευής και όλο το Σαββατοκύριακο το σενάριο για bank run το
πρωί της Δευτέρας και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα.
Τα σενάρια για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό καθώς η «σπέκουλα» δεν βρήκε έδαφος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι εμπνευστές και οι διακινητές των σεναρίων δεν παίζουν με τη φωτιά, που είναι πολύ εύκολο να ανάψει με το παραμικρό, μέσα σε ένα κλίμα έντονου εκνευρισμού και δυσφορίας που είναι απλωμένο παντού.  Είναι ένα βρώμικο παιχνίδι όχι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τελική ανάλυση, αλλά σε βάρος της Ελλάδας.
Η προσπάθεια αυτή να βρεθεί η χώρα στο κενό και χωρίς δίχτυ προστασίας, είναι ανοιχτά προδοτική πράξη κι έτσι θα αξιολογηθεί από την ιστορία. Και το γεγονός πως συμμετέχουν ενεργά σε αυτή,  άνθρωποι που θέλουν να λέγονται Έλληνες δεν είναι παρά η απόδειξη πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σε άμεση δικτύωση με το ευρωπαϊκό,  αποτέλεσε την «κερκόπορτα» για την άλωση της εθνικής κυριαρχίας.
Η κυβέρνηση ασφαλώς και ήταν ενήμερη για τα σενάρια και τη «σπέκουλα» περί «κρίσης πανικού» και άτακτης χρεωκοπίας. Οι απαντήσεις της ήταν εξαιρετικά εύστοχες.
Ο μεν Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ευρισκόμενος στις ΗΠΑ, πρότεινε στη μόνη φίλη και σύμμαχο χώρα που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.
O δε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, έκλεινε συμφωνία με την Κίνα, τον έτερο μεγάλο παίκτη της παγκόσμιας σκακιέρας.
Την ίδια ώρα,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητούσε την αποψινή έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής ώστε ο ελληνικός λαός να είναι ενήμερος για όλα όσα «τρέχουν».
Η επίθεση αποκρούστηκε. Μέχρι την εκδήλωση της επόμενης…
ΥΓ:  Στην μαύρη σελίδα της ιστορίας δεν θα γραφτούν μόνον οι τραπεζίτες. Αλλά και οι ανθέλληνες Έλληνες υπάλληλοι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Οι γενίτσαροι μπροστά τους ήταν αγγελούδια…
http://www.rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...