Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού



Έντονη αντίδραση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού προαναγγέλλει ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Οι κρατούμενοι φέρονται να δηλώνουν αποφασισμένοι να μη μπουν στα κελιά τους το βράδυ του Σαββάτου, σε συμπαράσταση προς τους κρατούμενους για την υπόθεση των «Πυρήνων» απεργούς πείνας, οι οποίοι ζητούν την αποφυλάκιση συγγενών δύο φυλακισμένων καταδικασθέντων για την εν λόγω υπόθεση. «Στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο. Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» αναφέρουν στην
ανακοίνωσή τους, με την οποία δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν την αντίδρασή τους απειλώντας σε περίπτωση που πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας.
Κρατούμενοι και από τις πέντε πτέρυγες αρήθηκαν να μπουν στα κελιά τους όπου τελικά μετά παό διαπραγματεύσεις μπήκαν. 

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε έχει ως εξής: «Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορύδαλλου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μπροστά στον παραλογισμό και την αδικία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.
Εδώ και σχεδόν ένα μήνα το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση μιας 60χρονης μάνας και της γυναίκας του συγκρατούμενού μας Γ. Τσάκαλου επιδεικτικά κωφεύει παίζοντας με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας και την ίδια τακτική ακολουθεί και το Υπ. Δικαιοσύνης που παρατείνει την ψήφιση του νομοσχεδίου εξαντλώντας τους συγκρατούμενους απεργούς πείνας τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλους τους κρατούμενους και πρέπει να δικαιωθούν.

Εδώ δεν τίθεται θέμα συμπαράστασης, εδώ το πρόβλημα είναι όλων των κρατουμένων που έχουν μια γυναίκα και μια μάνα να τους επισκέπτεται στη φυλακή.
Είναι φασιστικό και ανέντιμο η αστυνομία και οι δικαστές να εκδικούνται τους συγγενείς των κρατουμένων επειδή έχουν πρόβλημα μαζί τους.

Δε θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές. Αρκετά ταλαιπωρούνται με το πόνο τους.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο.
Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας.
Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ!
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!
Οι κρατούμενοι από τη φυλακή Κορυδαλλού».
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...