Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει η κόντρα για φάρμακα και κατώτατο μισθό

Τον πρώτο πρωινό καφέ του 2023 ήπιε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς συνεργάτες του. Οι ελλείψεις στα φάρμακα, η ακρίβεια στην αγορά, αλλά και οι υποθέσεις διαφθοράς κυριάρχησαν στην ατζέντα και, όπως φάνηκε από τη σύσκεψη, αναμένεται να καθορίσουν την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος το επόμενο διάστημα. Κορυφώνοντας την κριτική και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην κατάθεση νέας επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των φαρμάκων. Ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη κάνοντας λόγο για υγειονομική ανασφάλεια στη χώρα και παράλληλα τον ρωτά αν «θα καταθέσει έστω και τώρα κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης των δραματικών ελλείψεων σε φάρμακα ή θα επιμείνει στη δήθεν αυτορύθμιση της αγοράς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει για άλλη μια φορά να μεταφέρει την αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο με τον πρωθυπουργό στο Κοινοβούλιο, θεωρώντας πως είναι ένα προνομιακό πεδίο για τον ίδιο. Στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, τόνισε πως «το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με ελέγχους στην αγορά και στις φαρμακαποθήκες και με την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στο φάρμακο». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «για ακόμα μία φορά αφήνει ένα πρόβλημα να μετατρέπεται σε κρίση είτε από διαχειριστική ανικανότητα είτε από ιδεοληψία».

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα προς Μητσοτάκη – Οτι «λαϊκίζει χωρίς καμία πρόταση» κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας.

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε μικρότερο βαθμό, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, συμπληρώνοντας πως «έχουμε επιβάλει τη μεγαλύτερη απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και έχουμε ήδη κλείσει φαρμακαποθήκες που δεν συμμορφώνονται». Ανεβάζοντας τους τόνους ο υπουργός Υγείας ανέφερε για τον κ. Τσίπρα ότι «λαϊκίζει και συνθηματολογεί χωρίς καμία πρόταση» και συμπλήρωσε: «Η επιλογή του να συναντηθεί όχι με το σύνολο των θεσμικών εταίρων αλλά με τον απερχόμενο πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών δείχνει ότι αναπολεί τους ανθρώπους που του υπόσχονταν ότι τα φαρμακεία θα είναι εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κομματικό του όφελος εις βάρος της δημόσιας υγείας».

Στην Κουμουνδούρου έχουν μπει για τα καλά και στο παιχνίδι των προεκλογικών σποτ. Με επίκεντρο τους νέους στο δεύτερο βίντεο που δημοσιοποιούν, τονίζεται πόσο δύσκολη είναι η μετακόμιση από το πατρικό τους σπίτι με μισθό μικρότερο των 500 ευρώ. Για «δικαιοσύνη παντού», μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του σποτ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται κατώτατη αμοιβή –με την τιμαριθμική αναπροσαρμογή– στα 880 ευρώ. «Στα 500 ευρώ μας άφησε ο κ. Τσίπρας τον κατώτατο μισθό, τον φτάσαμε 713 και την άνοιξη θα τον αυξήσουμε και άλλο… Με βίντεο δεν στεγάστηκε κανείς. Οπως και κανείς δεν πήγε πουθενά με μετρό-μουσαμάδες», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
https://www.kathimerini.gr/politics/562220182/syriza-foyntonei-i-kontra-gia-farmaka-kai-katotato-mistho/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...