Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Θα τον κρίνει η Ιστορία

Δήλωση για τον θανατο του πρώην βασιλια Κωνσταντινου έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης» προσθέτει.

«Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974.

Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής» αναφέρει επίσης.

«Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.
https://www.topontiki.gr/2023/01/11/mitsotakis-gia-teos-vasilia-konstantino-tha-ton-krini-i-istoria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...