Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Πριν κόψουν και το τελευταίο δέντρο

Φίλες και φίλοι,

Η μάχη για την επιβίωση του Αμαζονίου έχει ξεκινήσει, κι αυτή η νέα γυναίκα ίσως κρατάει τη μοίρα του τροπικού δάσους στα χέρια της.

Η Πουίχ Τέμπμε οργανώνει μια πορεία Αυτοχθόνων λαών απ’ όλη τη χώρα προς την πρωτεύουσα της Βραζιλίας για να απαιτήσουν απ’ το νέο Κογκρέσο να προστατέψει το δάσος που λεηλατείται απ’ τις εξορύξεις, την ασύστολη υλοτομία και την κτηνοτροφία.
Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας συμφωνεί, αλλά ισχυροί επιχειρηματίες κι οι πολιτικοί υποστηρικτές τους που βλέπουν το δάσος ως κέρδος, εναντιώνονται.
Είναι ένας αγώνας που η Πουίχ κι ο λαός της πρέπει να κερδίσουν – και μπορούμε να βοηθήσουμε.

Αυτοί οι αυτόχθονες ηγέτες παλεύουν με ελάχιστους πόρους. Αλλά αν όλες κι όλοι συνεισφέρουμε με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να στηρίξουμε τον αγώνα τους, ξεκινώντας με τη μεγάλη πορεία και χρηματοδοτώντας μια μεγάλη πολιτική κι ενημερωτική εκστρατεία για να περάσουν οι νόμοι που χρειαζόμαστε για την προστασία του δάσους.

Η πορεία είναι σε μόλις 3 μέρες και το παγκόσμιο κίνημά μας μπορεί να κάνει τη διαφορά! Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς – βοήθησε να σταθούμε στο πλευρό της Πουίχ και να σώσουμε τον Αμαζόνιο όσο υπάρχει ακόμα χρόνος:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


O Αμαζόνιο κατασπαράζεται. Κάθε μέρα καταστρέφονται εκτάσεις ίσες με 5.000 γήπεδα ποδοσφαίρου! Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως ολόκληρο το οικοσύστημα του δάσους μπορεί να καταρρεύσει, βάζοντας σε κίνδυνο τα ίδια τα θεμέλια της ζωής στη Γη. Και με το 60% της λεκάνης του Αμαζονίου στη Βραζιλία, η μοίρα του θα κριθεί εκεί.

Αυτό το γενναίο κίνημα αντίστασης Αυτοχθόνων αγωνίζεται για το μέλλον του δάσους. Το Avaaz μπορεί να τους στηρίξει με ένα κύμα λαϊκής δύναμης για να τους βοηθήσουμε να νικήσουν – και με τους δυναμικούς ακτιβιστές μας, τα περισσότερα από 19 εκατομμύρια μέλη στη Βραζιλία και τους συμμάχους του Avaaz στη νέα κυβέρνηση, είμαστε σε πλεονεκτική θέση!

Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για το τροπικό δάσος και για τη ζωή στη Γη – κι αν αρκετές κι αρκετοί από εμάς συνεισφέρουμε με ένα μικρό ποσό, μπορούμε:
Να στηρίξουμε την Πουίχ και τους συμμάχους της στη μεγάλη πορεία προς το Κογκρέσο απαιτώντας νέα μέτρα για την προστασία του Αμαζονίου,
Να ασκήσουμε πολιτική πίεση και να τρέξουμε ενημερωτικές εκστρατείες ώστε να κερδίσουμε τους νόμους που χρειάζεται το δάσος,
Να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο δίκτυο πολιτών στη Βραζιλία με σκοπό την προστασία του Αμαζονίου,
Να χρηματοδοτήσουμε μια σύνοδο Αυτοχθόνων ηγετών απ’ όλο τον Αμαζόνιο για να σχεδιάσουν την άμυνα του δάσους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο,
Να ασκήσουμε μαζική παγκόσμια πίεση στις κυβερνήσεις του κόσμου για την προστασία του Αμαζονίου κι άλλα οικοσυστήματα με δυναμικές εκστρατείες.Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο – αλλά το μέλλον του Αμαζονίου κρέμεται από μια κλωστή κι εμείς ίσως είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να τον σώσει. Γι’ αυτό ας σταθούμε στο πλευρό της Πουίχ σ’ αυτό τον αγώνα για το μέλλον μας – στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Απ’ τη Ν. Αφρική μέχρι τη Γροιλανδία κι απ’ το Περού μέχρι την Κίνα, το κίνημά μας βρίσκεται σ’ όλο τον κόσμο. Όμως, όπου κι αν βρισκόμαστε, είμαστε όλες κι όλοι κομμάτι του Αμαζονίου και της πολύτιμης ζωής που ζει σ’ αυτό. Γι’ αυτό, σ’ αυτό τον αγώνα ζωής και θανάτου για τη διάσωση του τροπικού δάσους, κανείς δεν είναι «περαστικός». Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας. Έλα μαζί μας.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα, πάντα,

Diego, Ana Paula, Laura, Dudu, Mike, Kaitlin, Bert, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...