Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Η ανατροπή των συσχετισμών είναι μονόδρομος για να γυρίσει η χώρα σελίδα

του Νίκου Ανδρουλάκη

Όσο βάσιμες είναι οι πολιτικές ανησυχίες, που εξέφρασαν την περασμένη εβδομάδα οι δεκαέξι έγκριτοι συνταγματολόγοι αποδομώντας επιστημονικά την περίφημη γνωμοδότηση Ντογιάκου, άλλο τόσο επικίνδυνα επιπόλαιοι είναι οι ισχυρισμοί όσων διατείνονται ότι η κοινή γνώμη προσπερνά αδιάφορη τις σχεδόν απροκάλυπτες πια προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συγκαλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Με το επιχείρημα ότι άλλες είναι οι έγνοιες και οι προτεραιότητες του ελληνικού λαού, κάνουν το λάθος να υποτιμούν τις δημοκρατικές ευαισθησίες του.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αναπαράγουν μια στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας, ίδια με αυτήν που καθιστά το ελληνικό πολιτικό σύστημα δέσμιο ενός σύγχρονου πολιτικού μιθριδατισμού.

Του μιθριδατισμού που το εθίζει στην αυθαιρεσία, εμποδίζει τη σύγκλιση με την ευρωπαϊκή θεσμική κανονικότητα, ενισχύει τον ατομισμό, υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και διαβρώνει την ηθική υπόσταση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας διαιωνίζοντας το πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα;

Διαβάστε το άρθρο


Ο Διάλογος για το πρόγραμμα συνεχίζεται





Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει στην πράξη την ανοικτή διακυβέρνηση. Μέσα από την Ψηφιακή Κοινωνία υποστηρίζεται ο ανοιχτός διάλογος από τους πολίτες και τα μέλη για όλα τα θέματα καθημερινότητας σε τοπικό και π

εριφερειακό επίπεδο. Όλοι οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του προγράμματός μας μέσα από την πλατφόρμα της Ψηφιακής Κοινωνίας (https://digitalsociety.gr/programma/) με γνώμονα τον εμπλουτισμό των θέσεων μας που αποτελούν το δικό μας κοινωνικό συμβόλαιο. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έγινε το πρώτο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα και από τα πρώτα στην Ευρώπη με εφαρμογή στο κινητό (Pasok App Google Play, App Store) και υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής. Κάνουμε πράξη την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ενίσχυση της συμμετοχής και της δημοκρατίας σήμερα και με την ψήφο των πολιτών, την πραγματική ψηφιακή μετάβαση της κοινωνίας, αύριο.

https://outlook.live.com/mail/0/inbox/id/AQQkADAwATYwMAItYjBkYi1lYzdjLTAwAi0wMAoAEADi31kAKmEnTpI%2FCC%2Bx4tMZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...