Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

''Παγκόσμιοι'' πρόεδροι Ομογένειας

Οι χώρες (πχ. ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία κ.ά.) είναι μικρές γιά να χωρέσουν τους ''τεράστιους προέδρους'' Ομογενειακών Οργανώσεων. Το ίδιο και 'Ηπειροι (π.χ. Αμερική, Ευρώπη, Ωκεανία κ.ά.).

Πρώτοι οι Θεσσαλοί Ευρώπης κατάλαβαν το πρόβλημα, αφού ασφυκτιούν με το σκέτο Γερμανία ή Ευρώπη. Και γιά να αισθάνονται άνετα, με πρωτοβουλία του ισόβιου πρόεδρου Διαμαντή Γκίκα (Γερμανία), έγιναν ''παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών'', με σύνθημα ''Λάρσα λάρσα, σε είδα και λαχτάρς''.

Aκολούθησαν Ηπειρώτες, Πόντιοι κ.ά. που έκαναν κι αυτοί ''παγκόσμια Συνομοσπονδία''. 'Eτσι τώρα έχουμε υπερπαγκόσμια γήϊνη Ομοσπονδία, παγκόσμιων Συνομοσπονδιών, των 5 Ηπείρων και όλων των θαλασσών!!!

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών ''ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ'', ως ''παγκόσμιος ηγέτης'', με το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, κάνει παγκόσμιο πανομογενειακό κάλεσμα σε επίπεδο οργανώσεων και από τις 5 Ηπείρους «για να συστρατευτούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου ο Ελληνισμός του εξωτερικού να έχει μιά ισχυρή φωνή, γιατί όλοι οι Έλληνες πρέπει να έχουν λόγο για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα». Προτείνει η παγκόσμια συνάντηση να γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Καλά θα κάνει ο παγκόσμιος πρόεδρος και οι υπόλοιποι της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, να μετατραπούν από παγκόσμια σε ''διαπλανητική'', με δεδομένο ότι αποδείχτηκε η ύπαρξη ζωής και σε άλλους πλανήτες, ενώ οι εξωγήινοι που μας επισκέπτονται είναι μια πραγματικότητα και σίγουρα μερικοί από αυτούς θα έχουν καταγωγή από Θεσσαλία.

Και αυτό επειδή άρχισαν να έχουν ανταγωνισμό. Στις ΗΠΑ, οι ''τεράστιοι πρόεδροι'' νεκρών Ομοσπονδιών, με την ''βαθυστόχαστη σκέψη'', έκαναν άτυπο ''φόρουμ'' γιά να τα λένε σε τηλεδιασκέψεις, με άσχετους με απόδημο Ελληνισμό 'Ελληνες πολιτικούς, σαν τους γραφικούς Βορίδη, Κατρούγκαλο κ.ά. Ξεπέρασαν και τους παγκόσμιους Θεσσαλούς, αφού δεν έστειλαν μήνυμα πρωτοχρονιάτικο, αλλά έκαναν ''διάγγελμα''. Το μήνυμα είναι μικρό γιά να τους εκφράσει, ενώ ''διάγγελμα'' τους δίνει...''κύρος''.

Θα είχε ενδιαφέρον οι πρόεδροι ΗΠΑ του ''φόρουμ'', να είχαν καλεσμένο σε τηλεδιάσκεψη τον παγκόσμιο πρόεδρο Θεσσαλών, γιά να πάρουν ιδέες παγκοσμιοποίησης του μεγαλείου τους.

Οι πρόεδροι των νεκρών Οργανώσεων ΗΠΑ, είναι και άτυχοι. 'Ολοι οπαδοί της ΝΔ, είχαν κάποια ελπίδα να τους προσέξουν και να βάλουν 1-2 ως υποψήφιους στο Επικρατείας. Αλλά η εξευτελισμένη κυβέρνηση της αρπαχτής και υποκλοπών-παρακολουθήσεων, τα 'κανε χάλια κι έτσι, όχι μόνο δεν θα ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους οι Ομογενείς, αλλά θα αλλάξει και τον νόμο γιά να μην εκλέγονται υποχρεωτικά 2-3 βουλευτές Επικρατείας από απόδημο Ελληνισμό.

Η μόνη τους ελπίδα τώρα, είναι ο μόνιμος πρόεδρος του -σε κώμα- ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου'', που είχε εξαγγείλει πριν 1μιση χρόνο την δημιουργία κόμματος στην Ελλάδα, με το όνομα ''4Α'' (όσα και τα άλφα στο όνομά του). Με το κόμμα, θα μπορούσε να βάλει μερικούς χαριστικά, π.χ. τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Σικάγου, τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Βοστώνης, τον πρ. πρόεδρο Ομοσπονδίας Φιλαδέλφειας, ως υποψήφιους στο Επικρατείας.

Σημ.: Τον Ιούλιο έγινε στην Θεσσαλονίκη ''παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρών'' από Ομογένεια. Πήραν μιά κάποια δημοσιότητα από εξαγοράσιμα ΜΜΕ και μετά χάθηκαν. Και από τότε λέμε ''ουδείς μωρότερος των ιατρών εάν δεν υπήρχαν οι πρόεδροι''.




Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypal

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή: kalami.us
''KALAMI.us'' is committed to publishing a diversity of letters to the editor. We'd like to hear what you think about this or any of our articles. Our email: kalami@kalami.net

kalami.us does not collect any information about your identity in order to use our Digital Properties such as our website or mobile apps. We don't collect your Name, Address, Email Address, or any other contact information.

ΚΑΛΑΜΙ... Γιά να προβάλλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, των ''επώνυμων'', όσων ''καβάλησαν καλάμι''.
https://www.kalami.us/2023/omogeneia/pagkosmioi-proedroi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...