Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Kραυγή για βοήθεια



Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Μόλις έλαβα επείγουσα κραυγή για βοήθεια απ’ το Νασουλάι. O COVID-19 έχει γονατίσει αυτό το βραβευμένο καταφύγιο άγριας ζωής των Μασάι που το κίνημα του Avaaz βοήθησε να δημιουργηθεί.

Η γενναία κοινότητα των Μασάι στην Κένυα, που με όραμα γέννησε αυτό το καταφύγιο άγριων ζώων, απειλείται με λιμοκτονία. Το συνεταιριστικό καταφύγιο βασίζεται στον τουρισμό, ο οποίος έχει πλέον καταρρεύσει. Πολλοί Μασάι έχουν χάσει τη δουλειά τους, κι έχουν μείνει χωρίς χρήματα, φαγητό και υγειονομική περίθαλψη. Οι δασοφύλακες απολύθηκαν, και χωρίς τους απαραίτητους

πόρους η πανέμορφη άγρια ζωή του πάρκου θα γίνει έρμαιο των λαθροκυνηγών.

Το Νασουλάι χρειάζεται ένα θαύμα. Κι αυτό το θαύμα ίσως είμαστε εμείς.

Οι ηγέτες των Μασάι ετοιμάζουν ένα τολμηρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σιτίσουν χιλιάδες ανθρώπους, να στήσουν ιατρικές εγκαταστάσεις και να προστατέψουν την άγρια φύση. Αλλά για να τα καταφέρουν, χρειάζονται επειγόντως πόρους -- κι εδώ είναι που αναλαμβάνουμε δράση.

Ξέρω ότι πολλοί ήδη αντιμετωπίζουμε σοβαρές προκλήσεις. Αλλά αν αρκετοί κι αρκετές στηρίξουμε έστω και με όσο κοστίζει ένας καφές, μπορούμε να βοηθήσουμε να σωθεί το Νασουλάι. Και με ό,τι επιπλέον δωρές μαζέψουμε θα βοηθήσουμε κι άλλες ευπαθείς κοινότητες και θα ενισχύσουμε κρίσιμες εκστρατείες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κανένα άλλο κίνημα δε μπορεί να συγκεντρώσει τους πόρους που χρειάζονται τόσο γρήγορα - απάντησε στην κραυγή για βοήθεια στηρίζοντας σήμερα:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Πριν τέσσερα χρόνια, το κίνημα του Avaaz συγκέντρωσε δωρεές για να κάνει πραγματικότητα το υπέροχο όραμα του Νασουλάι. Μαζί μετατρέψαμε αυτό το αρχαίο πέρασμα άγριων ζώων, στο πρώτο συνεταιριστικό καταφύγιο Μασάι στον κόσμο, όπου άνθρωποι και φύση ζουν αρμονικά.

Τώρα, το σοκ του κορωνοϊού απειλεί να γκρεμίσει ό,τι έχουν χτίσει. Αλλά οι Μασάι απαντάνε με το ίδιο όραμα που γέννησε το Νασουλάι -- κι έχουν ένα τέλειο σχέδιο για να σώσουν ζωές και να κάνουν το καταφύγιο ισχυρότερο από ποτέ! Αν αρκετές κι αρκετοί στηρίξουμε τώρα, μπορούμε:

  • Να παρέχουμε επείγουσες προμήθειες τροφίμων και να ενισχύσουμε τις καλλιέργειες για τη σίτιση της κοινότητας,
  • Να φτιάξουμε μονάδα ιατρικής περίθαλψης κι απομόνωσης και να εξασφαλίσουμε υγειονομικό υλικό για όλους,
  • Να ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης, με διαφημίσεις στο ραδιόφωνο και φυλλάδια σε τοπικές γλώσσες,
  • Να καλύψουμε μισθούς δασοφυλάκων για να προστατέψουν τα άγρια ζώα απ’ τους λαθροκυνηγούς για τουλάχιστον ένα χρόνο,
  • Να δημιουργήσουμε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για να στηρίξουμε κι άλλες ευάλωτες κοινότητες ανά τον κόσμο,
  • Να ενισχύσουμε την εκστρατεία για διαγραφή χρέους και άλλα μέτρα ανακούφισης των φτωχότερων του κόσμου.
Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να σώσουμε ζωές και να δώσουμε ελπίδα στους γενναίους Μασάι κι αλλού ανά τον κόσμο. Ας απαντήσουμε σ’ αυτήν την κραυγή για βοήθεια -- στήριξε τώρα:
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Μόλις πριν μερικούς μήνες, μέλη της ομάδας του Avaaz επισκέφτηκαν το καταφύγιο και δημιούργησαν έναν πανέμορφο ανθρώπινο δεσμό με τους Μασάι. Χορέψαμε γύρω απ’ τη φωτιά, γελάσαμε και δακρύσαμε παρέα καθώς ανταλλάσσαμε εμπειρίες ζωής. Τώρα ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε αυτό τον ισχυρό ανθρώπινο δεσμό, στο θαύμα που έχει ανάγκη το Νασουλάι.

Mε αλληλεγγύη και ελπίδα,

Bert, με τους Marigona, Christoph, Martyna, Ricken και την υπόλοιπη ομάδα του Avaaz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...