Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Να γίνει η πανδημία, ευκαιρία για Αλλαγή πορείας

Ευκαιρία για Αλλαγή πορείας τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Έτσι θέλουν να βλέπουν την πανδημία στο Κίνημα Αλλαγής, όπου εργάζονται ήδη πάνω στο σχέδιό τους με τίτλο «Η Ελλάδα και η Ευρώπη μετά», το οποίο θα επεξεργαστούν επί μήνες προτού εγκριθεί από τη Συνδιάσκεψη του κόμματος, πιθανότατα το φθινόπωρο. Στην εισήγησή της, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός της, χθες το μεσημέρι, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για ένα «τολμηρό πρόγραμμα ΑΛΛΑΓΗΣ», δίνοντας έτσι το στίγμα για την στάση που θα κρατήσουν στο εξής
στην Χαριλάου Τρικούπη απευθυνόμενοι εν μέρει και στο θυμικό του κόσμου του ΠΑΣΟΚ. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα αποστείλει επιστολή στα μέλη του κόμματος, τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους φορείς, από τους οποίους θα ζητήσει να συμβάλουν με τις προτάσεις τους, καθώς επιθυμία της ηγεσίας είναι η όλη συζήτηση να γίνει ανοιχτά με την ελληνική κοινωνία και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.
Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, στην τηλεδιάσκεψη της προσυνόδου των ηγετών του PES, τις αναλυτικές προτάσεις του κόμματός της για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, τον Προϋπολογισμό της ΕΕ, τα θέματα απασχόλησης στην Ένωση και το τραπεζικό σύστημα. «Είναι κρίσιμο αυτές τις ώρες να κρατηθεί ζωντανή η ευρωπαϊκή οικονομία, όρθιο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Χρειάζεται τόλμη και γενναία και αντισυμβατικά μέτρα, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση στις οικονομίες και στις κοινωνίες», είπε, τονίζοντας την ανάγκη να μην ισχύσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και οι απαράδεκτοι –όπως τους χαρακτήρισε- στόχοι για υπερπλεονάσματα για τρία χρόνια. Διαφορετικά, υποστήριξε ότι διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης.
Για αυτόν τον λόγο, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να σταθεί αποφασιστικά στην γραμμή των χωρών του Νότου και να επιμείνει για νέο χρήμα, με καινοτόμα εργαλεία, στην κατεύθυνση του σχεδίου Μάρσαλ, που δεν επιβαρύνει το χρέος των χωρών και δεν θα συνοδεύεται από μνημονιακές υποχρεώσεις. «Οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να πρωτοστατήσει, να δώσει μάχη και όχι απλά να κρύβεται πίσω από τον Μακρόν, τον Κόντε και τον Σάντσεθ», είπε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το κόμμα της στο μέτρο της δικής του ευθύνης δεν θα υποστείλει αυτή τη σημαία. Αντίθετα, θα παραμείνει μαχητικά παρόν στο πλαίσιο του PES.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...