Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων -Τι είπαν Τσιόδρας, Χαρδαλιάς

Από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται έως τις 27 Απριλίου, ωστόσο για λιγότερες ώρες τα σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα, για τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) εξακολουθεί να ισχύει από τις 14.00 έως τις 22.00, ενώ για το ΣΚ, πλέον, ισχύει από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (από 8.00 έως 24.00).

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «κάναμε ένα βήμα μπροστά καθώς η πλειοψηφία των πολιτών τήρησε τα μέτρα και τις μέρες του Πάσχα», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο για άρση των μέτρων, η όποια θα ξεκινήσει σταδιακά».

Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι «τα μέτρα θα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου», καθώς «τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά. Χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή», πρόσθεσε. Και κατέληξε: «Κερδίσαμε ακόμη ένα στοίχημα τις τελευταίες ημέρες Ας συνεχίσουμε. Μένουμε σπίτι βγαίνουμε νικητές».

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, υποστήριξε ότι αυτό που απασχολεί είναι «η λειτουργία των καταστημάτων» και όχι τα μπάνια στη θάλασσα. Πρόσθεσε, δε, ότι η «μαγική λέξη είναι η απόσταση» και ότι «πιθανώς να χρησιμοποιηθεί μια μάσκα σε κλειστούς χώρους», τονίζοντας ότι «όταν μας επιτρέψουν τα δεδομένα τότε θα προχωρήσουμε σε μέτρα ανάλογα με αυτά των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, προσαρμόζοντάς τα στη δική μας πραγματικότητα».


Τέλος, ο κ. Τσιόδρας, υπογράμμισε ότι «έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά».


Yπενθυμίζεται ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λήγουν και τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα για το τριήμερο το Πάσχα, ενώ, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνει σε τρεις φάσεις αρχής γενομένης από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία την 4η του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...