Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Θετική εξέλιξη: Ο κορονοϊός δεν φαίνεται να μεταλάσσεται γρήγορα

Ένα από τα αισιόδοξα μηνύματα της ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας Σωτήτρη Τσιόδρα ήταν το γεγονός ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι ο κορονοϊός δεν φαίνεται να μεταλλάσσεται με γοργούς ρυθμούς.

«Υπάρχουν μικροδιαφορές το γενετικό του υλικό και αυτές μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να μελετήσουν το νέο ιό» επισήμανε ο κος Τσιόδρας ο οποίος πρόσθεσε πως για παράδειγμα τα περιστατικά της Ισλανδίας αποκαλύφθηκε ότι προήλθαν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη» είπε ο κ. Τσιόδρας.
 «Η ανάλυση της συνολικής δομής του ιού, το ολικό γονιδίωμα όπως λέγεται δείχνει ένα

σχετικά βραδύ ρυθμό μεταλλάξεων τουλάχιστον σε σχέση με τη γρίπη», είπε χαραχτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια αυτό θα είναι μια θετική εξέλιξη εφόσον έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, «με την προϋπόθεση ότι ο ιός θα παραμείνει έτσι» πρόσθεσε.
Για την ανοσία του πληθυσμού

Όπως ανέφερε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο Σωτήρης Τσιόδρας, η ανοσία του πληθυσμού θα χτιστεί σταδιακά και είπε ότι πολλοί μιλούν για 50% με 70% ανοσία στον πληθυσμό, αλλά όπως εξήγησε αυτό δεν μπορεί να γίνει απότομα. Για την ανοσία, όπως είπε, υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα άτομα που νοσούν, αναπτύσσουν αντισώματα τα οποία τα προστατεύουν και μια άλλη άποψη επιστημόνων με την οποία κι εγώ συντάσσομαι, που εκτιμά ότι μάλλον αναπτύσσουμε αντισώματα τα οποία διαρκούν ένα έτος». Για αποτελεσματικό εμβόλιο τόνισε, μπορεί να απαιτηθούν έως και 18 μήνες όπως λέει ο ΠΟΥ και διερωτήθηκε, «μπορεί να μείνει η χώρα σε lockdown για 18 μήνες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...