Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κριτική κομμάτων για οικονομία, σύστημα υγείας

Στο μήνυμα του πρωθυπουργού σχετικά με το δεύτερο στάδιο του σχεδίου της κυβέρνησης για την έξοδο από την καραντίνα αντέδρασε το σύνολο της αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας την κριτική σε συγκεκριμένους τομείς που έχουν να κάνουν κυρίως με την οικονομία, την υγεία, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.
«Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 15 λεπτά διάγγελμα για να πει με φλυαρία πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα πήγε καλά γιατί ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους πολίτες, αλλά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ευθύνονται οι ίδιοι για ό,τι συμβεί», τόνισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός τους «δείχνει με το δάχτυλο». Στην
Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «δεν είπε τίποτα για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στη ύφεση που έρχεται, για την ενίσχυση των μισθωτών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων, δεν είπε τίποτα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζoμένους στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού». Από την αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν πως το άνοιγμα των υπόλοιπων τάξεων πέραν της Γ΄ Λυκείου αποτελεί ένα αχρείαστο ρίσκο.
«Να μην καταργήσει στην πράξη, η γραφειοκρατία της κυβέρνησης τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή», ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, εστιάζοντας στη λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας από εδώ και πέρα. «Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ για να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Υπάρχει εξαρχής έλλειμμα και πρέπει τώρα να καλυφθεί. Λειτουργία επιτέλους των κινητών συνεργείων, του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επισκέψεις στα σπίτια. Ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ και ενίσχυση των νοσοκομείων, όχι μόνο στα λόγια. Ειδικό σχέδιο για την παρακολούθηση και προστασία ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο ΚΚΕ επικέντρωσαν στον κόσμο της εργασίας, αναφέροντας πως «ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών, δεν συνοδευθεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι άλλους χώρους συγχρωτισμού».
Ανευ ουσίας χαρακτήρισε το διάγγελμα και το σχέδιο του πρωθυπουργού η Ελληνική Λύση, ενώ από το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως «ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της επόμενης μνημονιακής μέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...