Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για το κανάλι του ΣΚΑΪ η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κορωνοϊού έχει ανέβει αρκετά. Συγκεκριμένα καταγράφεται διαφορά 23 μονάδων.
Η δημοσκόπηση κατέγραψε επίσης το πώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων, τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και το πώς αξιολογούν οι πολίτες της διαχείριση της κρίσης Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου τηλεφωνικά σε 1.254 πολίτες. Στην ερώτηση για καταλληλότερος πρωθυπουργός το 53% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα,
ενώ το 20% λέει κανέναν από τους δύο.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 45%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 22%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,5%, το ΚΚΕ στο 5%, η Ελληνική Λύση στο 4,5%, το ΜέΡΑ 25 στο 2,5% και η Χρυσή Αυγή στο 1%.
Ανησυχία για τον κορωνοϊό και συμφωνία με τα μέτρα της κυβέρνησης
Στο ερώτημα «πόσο σας ανησυχεί η πανδημία του κορονοϊού» το 78% απάντησε αρκετά ή πολύ, ενώ το 12% ανησυχεί μέτρια, με ένα 7% να ανησυχεί ελάχιστα ή καθόλου.
Στο πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία και τα μέτρα στην καθημερινότητα της οικογένειας, το 83% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 10% μέτρια και το 4% λίγο ή καθόλου.
Το πόσο έχουν επηρεάσει τα μέτρα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, το 57% απάντησε αρκετά ή πολύ, το 18% μέτρια και το 20% λίγος έως καθόλου.
Το πώς αξιολογούν τις ενέργειες της κυβέρνησης με τον κορονοϊό, το 82% απάντησε θετικά, ενώ το 14% αρνητικά.
Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν οι πολίτες τη στάση της αντιπολίτευσης, το 46% απάντησε θετικά και το 47% αρνητικά.
Για το πώς αξιολογούν τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων το 86% απάντησε θετικά, με το 10% αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...