Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας"

Κυρώνεται στη Βουλή η ΠΝΠ για τα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε εξέλιξη τη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα, στη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτή την ώρα τοποθετείται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για την τήρηση των μέτρων και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει χρόνο.

"Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, αλλά αν χαλαρώσουμε μπορεί να το πληρώσουμε",

είπε ο πρωθυπουργός.



Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται και η τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής, πρόκειται για μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κύρωση α) της από 25.2.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού" (Α΄ 42), β) της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του" (Α΄ 55) και γ) της από 14.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19" (Α΄ 64)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...