Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε ο Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ελληνική Ιστορία. Κάλεσμα του πρωθυπουργού προς την αντιπολίτευση για ευρύτερη συναίνεση.

Στην ανακοίνωση του υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας προέβη σήμερα (Τετάρτη) ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στις ανακοινώσεις του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πρόσωπο που επιλέγει καθιστά τον συμβολισμό της επιλογής του ακόμη πιο σημαντικό σε μια εποχή που «η χώρα μας αφήνει πίσω την κρίση και κάνει πράξη της αναγέννησή της».

«Ανοίγουμε ένα παράθυρο στο μέλλον. Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού, όμως η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτού ανακοινώσει το όνομα της πρώτης γυναίκας υποψήφιας για την προεδρία της Δημοκρατίας στην ελληνική Ιστορία.

«Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική. Και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, τιμώντας στο πρόσωπό της την σύγχρονη Ελληνίδα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι «σε αυτή τη συγκυρία η παρούσα βουλή έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει».

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού



Prime Minister GR
✔@PrimeministerGR




Προτείνω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρόεδρο του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μία εξαίρετη νομικό με διεθνείς περγαμηνές. Είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική που έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών. https://youtu.be/qPZUZP64OUY
YouTube ‎@YouTube

1,450
7:14 PM - Jan 15, 2020
Twitter Ads info and privacy
480 people are talking about this




Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρωθυπουργός επικοινώνησε το μεσημέρι με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της γνωστοποίησε την πρότασή του, ενώ το απόγευμα ενημέρωσε σχετικά και τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.
«Αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης»

Η ίδια η κ. Σακελλαροπούλου, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε την επιλογή του πρωθυπουργού άκρως τιμητική σημειώνοντας ότι «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Η δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα.

Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.

Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ότι, από τη στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...