Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

«Η Παραγουάη δε χρειάζεται Μουντιάλ αλλά σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές…»



Ο θρυλικός Τσιλαβέρτ
Όταν έπαιζε τα κατάφερνε εξίσου καλά ως πορτιέρο, αλλά και ως επιθετικός. Ο λόγος για τον Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ ο οποίος πήρε θέση σχετικά με το Μουντιάλ του 2030 και την πρόθεση της Παραγουάης να ακολουθήσει την διπλή εκπροσώπηση Αργεντινής-Ουρουγουάης.
Ο θρυλικός Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ εξοργισμένος από την απόφαση της Παραγουάης να συμμετάσχει στην οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 ξεσπά ενάντια στους ιθύνοντες της χώρας του. Ο θρυλικός αρχηγός της «Αλμπιρόχας» «σκότωσε» με την τοποθέτησή του, τους Οράσιο Κάρτες (Πρόεδρος της Παραγουάης) και Αλεχάνδρο Ντομίνγκες (Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής​), γνωρίζοντας ότι η χώρα του θα συμπληρώσει τις υποψηφιότητες της Ουρουγουάης και της
Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 την ώρα που η πείνα και η εξαθλίωση πλήττουν τεράστιο ποσοστό της χώρας.
Ο 52χρονος πρώην γκολκίπερ πήρε θέση για το άνωθεν ζήτημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και άνοιξε συζήτηση με τους οπαδούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο… Το 1999 η Παραγουάη είχε αναλάβει τη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα, ξοδεύοντας φυσικά ιλιγγιώδη ποσά σε γήπεδα και εν γένει αθλητικές εγκαταστάσεις. Το «μπουλντόγκ» δε δίστασε ούτε τότε να επικρίνει την κυβέρνηση της χώρας για τις κινήσεις της.
Έπαιρνε θέση δημόσια εκφράζοντας ανοιχτά την άποψή του πως είναι λάθος να σπαταλώνται χρήματα για το ποδόσφαιρο, όταν υπάρχουν ανάγκες στην παιδεία μιας χώρας. Σε συνέπεια των λεγομένων του, αρνήθηκε να συμμετέχει στη διοργάνωση στηρίζοντας και έμπρακτα τις θέσεις του.
Όταν, λοιπόν, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Παραγουάδης, Οράσιο Κάρτες, ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να ενώσει τις δυνάμεις της με τις Αργεντινή-Ουρουγουάη, για το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός του 2030, ο γκολκίπερ πήρε και πάλι θέση!
«Ντομίνγκες, η Παραγουάη δεν χρειάζεται Παγκόσμιο Κύπελλο, χρειάζεται νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές, μην ξεγελάτε πια ανθρώπους», αναφώνησε όταν έμαθε την απόφαση του προέδρου της χώρας του να προσχωρήσει στην υποψηφιότητα του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

«Πες τα στον Κάρτες, όχι στον Ντομίνγκες», σχολίασε κάποιος οπαδός για να λάβει την απάντηση από τον θρυλικό Τσιλαβέρτ: «Είναι οι άνθρωποι της Παραγουάης που θα πληρώσουν τα χρέη, ακριβώς ό,τι συνέβη στη Βραζιλία! Παντού διαφθορά. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια γέφυρα για πεζούς και θέλουμε να διοργανώσουμε παγκόσμιο πρωτάθλημα». Επιβεβαιώνοντας έτι μια φορά ότι αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή κι ανθρώπου!

 https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/09/03/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%ac%ce%b7-%ce%b4%ce%b5-%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%bb-%ce%b1/#more-90908

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...