Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Το νέο υπερ-δηλητήριο της Monsanto DA

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Η Monsanto ετοιμάζεται να προωθήσει ένα υπερ-δηλητήριο που σκοτώνει καλλιέργειες στο πέρασμά του -- εκτός από τα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά της Μονσάτο. Μεταφέρεται ακόμη και με τον αέρα στα γειτονικά χωράφια!

Αλλά σε λίγες μέρες μπορούμε να το ξεφορτωθούμε. 

Μετά τη μαζική αντίδραση 1.000 αγροτών, μια πολιτεία των ΗΠΑ σκέφτεται να το απαγορεύσει. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για να πετύχουμε την απαγόρευσή του ανά τον κόσμο.

Η Monsanto ετοιμάζει σφοδρή εκστρατεία πίεσης και ελπίζει πως η μάχη θα δοθεί σε τοπικό επίπεδο. Αλλά αν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε τώρα το ψήφισμα, θα το καταθέσουμε στην επίσημη διαδικασία για να δείξουμε πως όλος ο κόσμος θέλει αυτό το

τοξικό χημικό μακριά από τα χωράφια μας
και το φαγητό μας! Πρόσθεσε το όνομά σου:

Υπόγραψε εδώ: «Απαγορεύστε το δηλητήριο της Monsanto»

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί. Το Dicamba σπέρνει τον θάνατο με τον άνεμο, μολύνοντας καλλιέργειες, δέντρα, έδαφος και νερό. Οι αγρότες είναι τώρα αντιμέτωποι με ένα εκβιαστικό δίλημμα: να αρχίσουν κι αυτοί να καλλιεργούν τους μεταλλαγμένους σπόρους της Monsanto, ή να δουν τις καλλιέργειες τους να πεθαίνουν. 

Είναι ένα άπληστο και επικίνδυνο σχέδιο που θα φέρει κέρδη δισεκατομμυρίων στη Monsanto και μπορεί να καταστρέψει την τροφική μας αλυσίδα. 

Όμως μπορούμε να το σταματήσουμε. 17 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ανοίξει έρευνες για το Dicamba και οι αρχές του Αρκάνσας μόλις πρότειναν την απαγόρευσή του -- η ψηφοφορία θα γίνει σε λίγες μέρες. Ρυθμιστικές αρχές, από την Ευρώπη μέχρι την Λατινική Αμερική, παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις. Αν 1 εκατ. από εμάς έρθουμε αντιμέτωποι με την Monsanto στο Αρκάνσας και πετύχουμε την απαγόρευση, μπορούμε να σταματήσουμε το θανατηφόρο δηλητήριο, πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Υπόγραψε εδώ: «Απαγορεύστε το δηλητήριο της Monsanto»
Για χρόνια το κίνημα του Avaaz δίνει τη μάχη του Δαβίδ για να σταματήσουμε την αρπαγή της τροφικής μας αλυσίδας από τον επικίνδυνο και διεφθαρμένο Γολιάθ της βιοχημείας. Και κερδίζουμε. Πέρυσι, βοηθήσαμε να ακυρωθεί η κατασκευή του τεράστιου εργοστασίου μεταλλαγμένων της Monsanto στην Αργεντινή και να μην ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη στην ΕΕ. Τώρα στο Αρκάνσας μπορούμε να νικήσουμε την πρώτη μάχη αυτού του νέου αγώνα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Dalia, Nick, Danny, Allison, Diego, Camille και όλη η ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...