Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Δε θα σώσουμε ποτέ περισσότερες ζωές

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Ίσως να μη σώσουμε ποτέ ξανά περισσότερες ζωές.

Χιλιάδες απεγνωσμένοι Ροχίνγκια έχουν αποκλειστεί στην όχθη του ποταμού μεταξύ Μιανμάρ και Μπαγκλαντές. Προσπαθούν να γλιτώσουν απ' τη γενοκτονία. Και βρίσκονται πολύ κοντά σε ασφαλή τοποθεσία, αλλά δεν έχουν χρήματα να ναυλώσουν ψαρόβαρκες για να διασχίσουν το ποτάμι... και ο στρατός πλησιάζει.

Μόλις το έμαθε αυτό η ομάδα του Avaaz, στείλαμε χρήματα σε συνεργάτες μας στην περιοχή, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ναυλώνουν βάρκες. Ήδη έχουν σωθεί εκατοντάδες άνθρωποι!
Τώρα όμως μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους να περάσουν απέναντι και να
εξασφαλίσουμε τρόφιμα, προμήθειες και καταλύματα, σε συνεργασία με τις λίγες αλλά ικανές τοπικές οργανώσεις.

Ζουν μια εθνοκάθαρση. Αλλά αν κινηθούμε γρήγορα, η δωρεά σου μπορεί πραγματικά να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Κοστίζει μόνο 9€ για να μεταφέρουμε ένα παιδί ή μια μάνα στην ασφαλή απέναντι όχθη. Το Avaaz δε θα κρατήσει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα και σε λίγες μέρες θα σου στείλουμε ενημέρωση για την κατάσταση και για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα:


Πάνω από 400.000 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τη Μιανμάρ για να γλιτώσουν τη γενοκτονία και την εθνοκάθαρση που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες 3 βδομάδες. Δηλαδή, σχεδόν ο μισός πληθυσμός. Πολλοί από τους υπολοίπους βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι: μπρος νερό και πίσω αιμοσταγή στρατεύματα.

Το 80% αυτών που προσπαθούν να ξεφύγουν είναι γυναίκες και παιδιά (!), αλλά ακόμη κανείς δε συντονίζει τη διάσωση και την ανθρωπιστική βοήθεια. Είναι πολλοί άνθρωποι και όλα έγιναν αστραπιαία.

Όσα χρήματα συγκεντρώσουμε μαζί θα σταλούν κατευθείαν σε έμπιστους συνεργάτες του Avaaz στην περιοχή, που μπορούν να βοηθήσουν αμέσως αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Αν βρούμε κι άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε, θα συμβουλευτούμε πρώτα τους δωρητές πριν ενεργήσουμε.

Τα αίτια αυτής της τραγωδίας είναι πολιτικά. Το Avaaz αγωνίζεται για την προστασία των Ροχίνγκια εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε κερδίσει αρκετές μάχες, αλλά η φρίκη που εξελίσσεται σημαίνει πως έχουμε αποτύχει. Καθώς λοιπόν συνεχίζουμε τον αγώνα για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις της Μιανμάρ και των χωρών μας να σταματήσουν να σπέρνουν τον τρόμο, πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσουμε επειγόντως αυτήν την ανθρωπιστική κρίση. Στήριξε τώρα:

Ίσως αυτή μας η προσπάθεια σώσει περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη εκστρατεία μας. Ας βοηθήσουμε να μπει τέλος στο γολγοθά των Ροχίνγκια και ας τους μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος -- τώρα που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Με ελπίδα και επείγουσα ανάγκη,
Alice, Ricken, Allison, Rewan, Nataliya, Oli, Σπύρος και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...