Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρ. Παυλόπουλος στο Spiegel: «Θέλω να πω στον Σόιμπλε ότι οι Γερμανοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ψυχή απ' ότι τους αποδίδεται»

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Γερμανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel υπό τον τίτλο «Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη ψυχή».
Σε αυτή ο Έλληνας πολιτικός επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της» και πλέον «είναι καιρός να πράξουν το ίδιο και οι εταίροι μας στο θέμα της απομείωσης του χρέους. Είμαι βέβαιος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου μπορεί να βρεθεί μια λύση», σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι λανθασμένη η εκτίμηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα χάσει ψήφους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου εάν η Γερμανία συναινέσει στην
ελάφρυνση του χρέους.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο μεγαλειώδης αυτός λαός με τα τόσα πολλά οικονομικά επιτεύγματα βλέπει την Ελλάδα ως πολιτικό κίνδυνο. Δεν έχω διαπιστώσει τέτοια στάση στους γερμανούς φίλους μου. Θέλω να πω στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι Γερμανοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ψυχή απ΄ ότι τους αποδίδεται».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει την Α. Μέρκελ «ρεαλίστρια» η οποία δεν επιδιώκει έναν ηγεμονική ρόλο για τη Γερμανία στην Ευρώπη, αλλά η οποία «μάχεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία», όπως κατέδειξε και «το θάρρος της στο προσφυγικό ζήτημα»
http://www.topontiki.gr/article/224726/pr-paylopoylos-sto-spiegel-thelo-na-po-ston-soimple-oti-oi-germanoi-ehoyn-poly

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!