Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Μισθός 270.000 ευρώ για τη διευθύνουσα σύμβουλο του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη εκ μέρους της διευθύνουσας συμβούλου του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ουρανίας Αικατερινάρη ότι οι ετήσιες απολαβές της ανέρχονται σε 270.000 ευρώ.
Η κα Αικατερινάνη προχώρησε στην απραδοχή τψν ετήσιων απολαβών της παρουσιάζοντας στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τις 20 ΔΕΚΟ, που θα μπουν στον προθάλαμο της αποκρατικοποίησης.
Έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών η κα Αικατερινάρη αποκάλυψε πως οι ετήσιες απολαβές της ανέρχονται σε 270.000 ευρώ. Στο μεταξύ στις 20 ΔΕΚΟ που προωθούνται για αποκρατικοποίηση είναι μεταξύ των άλλων το 34% της ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, το Μετρό και οι αστικές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, απαντώντας στο αν θα έχουν την ίδια τύχη κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή ραδιοσυχνότητες, είπε πως «δεν γνωρίζουμε ότι θα ενταχθεί στην εταιρεία δημόσιων συμμετοχών ο ορυκτός πλούτος».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Υπερταμείου, Γιώργος Διαμαντόπουλος, σημείωσε ότι οι δικές του ετήσιες απολαβές ανέρχονται σε 75.000 ευρώ.
Όσο για τις εταιρείες που θα περάσουν στην Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) αυτές είναι:
– Το 34% της ΔΕΗ
– Ποσοστά από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ
– Αττικό Μετρό
– Κτιριακές Υποδομές
– ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ
– ΟΣΕ
– ΟΑΚΑ
– ΕΛΒΟ
– ΕΛΤΑ
– Διώρυγα Κορίνθου
– 25% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος
– Ελληνικές Αλυκές
– ΕΤΒΑ
– Κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης
– ΔΕΘ
– ΚΑΕ

 http://www.topontiki.gr/article/227530/misthos-270000-eyro-gia-ti-dieythynoysa-symvoylo-toy-ypertameioy-apokratikopoiiseon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...