Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Οριστική άρση των capital controls «βλέπει» ο Τζανακόπουλος

Στην οριστική άρση των capital controls οδηγούμαστε το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπενθυμίζοντας πως το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων αποτέλεσαν συνέπεια εξωτερικών καταναγκασμών προς τη χώρα.
Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο των εξαγωγέων, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: «Το πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων έχει ήδη χαλαρώσει και με ταχύτατους ρυθμούς θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουμε την οριστική άρση τους, γεγονός που θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα», σημείωσε.
Ο Δ. Τζανακόπουλος είπε πως επτά χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης στη χώρα, η
κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, κάτι που αποτυπώνεται ήδη και στους βασικούς δείκτες της οικονομίας.
Ειδικά για τις εξαγωγές σημείωσε πως αν και ο τομέας των εξαγωγών δέχθηκε ισχυρές πιέσεις μέσα στην κρίση, κατάφερε να έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
«Είναι εντυπωσιακό ότι μέσα σε μια πενταετία οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν την περίοδο της κρίσης αύξηση της τάξης σχεδόν του 30%, ενώ σε αυτό προστέθηκε και η αύξηση κατά 10,6% το 2016. Αυτή η πορεία ενισχύεται ακόμα περισσότερο με βάση τα όσα καταδεικνύουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2017, όπου στον τομέα των εξαγωγών καταγράφεται αύξηση κατά 20,3% και, νομίζω, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις στο να συνεχιστούν ακόμα περισσότερο αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο υπουργός.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για την άρση της αβεβαιότητας από την πρόσφατη συμφωνία και υπογράμμισε πως καθορίστηκαν και τα βήματα που θα οδηγήσουν αφενός στην επάνοδο της χώρας στις αγορές και αφετέρου στο οριστικό τέλος των μνημονίων.
«Αυτή η συμφωνία για πρώτη φορά διαμορφώνει ένα καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία, προσδιορίζει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
http://www.sofokleousin.gr/archives/346413.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...