Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Μ. Κερέ: Να συμφωνήσει το Eurogroup σε αποφασιστική ενέργεια για την Ελλάδα

Σε μια «αποφασιστική ενέργεια» για την Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου να τονώσουν την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου Bloomberg, ο κ. Κερέ κάλεσε τους υπουργούς να καταλήξουν σε μια λύση που θα ωθούσε τους επενδυτές και τους καταθέτες να επιστρέψουν. Η επίτευξη συμφωνίας είναι το κλειδί για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με την οποία θα καλυφθούν οι ελληνικές δανειακές ανάγκες τον Ιούλιο. Μιλώντας λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, όπου θα
συζητηθεί το πώς μπορεί να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Κερέ δήλωσε πως «τρέφω τη μεγάλη ελπίδα, και η ΕΚΤ ελπίζει σε μεγάλο βαθμό, ότι αυτή θα είναι η καταληκτική συνάντηση» (σ.σ. για την εξεύρεση λύσης).
«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που της αναλογούσε, έκανε όσα της αναλογούσαν από άποψη πολιτικών, από την άποψη του μνημονίου κατανόησης, και τώρα επαφίεται στους υπουργούς του Eurogroup να βρουν μια λύση σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» είπε.
Όπως αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα στον ιστότοπό του επικαλούμενο αξιωματούχους οι οποίοι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, ενδέχεται να μην προσφερθεί ένα σημαντικά βελτιωμένο πακέτο για την ελάφρυνση του χρέους της στο συμβούλιο, ενώ οι ευρωπαίοι πιστωτές είναι απίθανο να δεσμευθούν σε συγκεκριμένα μέτρα πέραν της παράτασης των ωριμάνσεων των δανείων του προγράμματος στήριξης. Μια από τις διαφωνίες-κλειδιά οφείλεται στις διαφορετικές απόψεις των πιστωτών για τη μακροπρόθεσμη οικονομική προοπτική της Ελλάδας και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων -πριν από την καταβολή τοκοχρεολυσίων- που μπορεί να συνεχίσει να καταγράφει.
https://www.eklogika.gr/news/M-Kere-Na-sumfwnhsei-to-Eurogroup-se-apofasistikh-energeia-gia-thn-Ellada--12-06-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πηγαίνουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Χρήστος Κάτσικας 40.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000...