Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Επιδότηση ενοικίου για τους σεισμοπαθείς στη Λέσβο και άμεσα μέτρα

Υπουργοί και κλιμάκια όλων των κομμάτων σπεύδουν στην σεισμόπληκτη Λέσβο, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη, το νησί. Έκτακτο βοήθημα στους σεισμοπαθείς στη Λέσβο προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι άμεσα θα αρχίσουν οι εργασίες ανάταξης των κτηρίων. Δηλώσεις έκανε και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας από τη Μυτιλήνη, μετά από συντονιστική σύσκεψη, τονίζοντας ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού,  με εντολή του πρωθυπουργού.
Τη Λέσβο επισκέφθηκε και ο Τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου. Μετά την ενημέρωσή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είμαστε από το πρωί στη Λέσβο, προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος της καταστροφής και να βρεθούμε κοντά στους κατοίκους που επλήγησαν από τον σεισμό.
Η Νέα Δημοκρατία θέλει να εξάρει το έργο και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, αλλά και των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού, που, από την πρώτη στιγμή, παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες.
Παράλληλα, καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην καταγραφή των ζημιών και να ακολουθήσει άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στους πολίτες της Λέσβου».
Ερώτηση ευρωβουλευτών της ΝΔ
Να σημειωθεί ότι κοινή ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον σεισμό στη Χίο και τη Λέσβο, κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
-          Σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί η ελληνική Κυβέρνηση να υποβάλλει αίτημα για χρηματοδότηση;
-          Σε ποιες περιπτώσεις η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει το 100% από κοινοτικούς πόρους όπως προβλέπεται μετά τους σεισμούς στην Ιταλία;».
 Η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον Γιάννη Μανιάτη, υπεύθυνο της Κ.Ο. για τις Υποδομές και τον Γιάννη Οικονομίδη, Γραμματέα του Τομέα Υποδομών, θα επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη την Λέσβο, προκειμένου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να ενημερωθεί για την κατάσταση του νησιού μετά τον πρόσφατο σεισμό και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων του νησιού με κάθε πρόσφορο τρόπο. 
https://www.eklogika.gr/news/Epidothsh-enoikiou-gia-tous-seismopatheis-sth-Lesvo-kai-amesa-metra-13-06-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...