Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμμένος: Μόνος πραγματικός σύμμαχος οι ΗΠΑ

Την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) με τη βοήθεια των ΗΠΑ προκειμένου η Ελλάδα «να μπορεί να επιχειρεί από την Κρήτη έως το Σουέζ» ζήτησε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Καμμένος με αφορμή την εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC). Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η ενίσχυση του Π.Ν. αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) είναι απαραίτητες για να αποκοπούν οι ροές παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και καυσίμων μέσω των οποίων χρηματοδοτείται η τρομοκρατία. Ο κ. Καμμένος είπε, επίσης, ότι «η Ελλάδα επεξεργάζεται θετικά τη χρονική επέκταση της αμυντικής μας συμφωνίας» κάτι που παραπέμπει ευθέως στην συζήτηση για τη χρήση της Σούδας. Μάλιστα, επισήμανε ότι προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται «ο πρωθυπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση». Πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας πρόσθεταν
ότι, επί της ουσίας, η Ελλάδα επιθυμεί διευκολύνσεις οι οποίες εξειδικεύονται στην παραχώρηση δύο πολεμικών πλοίων που θα μπορούν να επιχειρήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο (φρεγάτες ή κορβέτες) και ενός ιπτάμενου τάνκερ. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι η συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδα; και ΗΠΑ θα υπογραφεί πολύ σύντομα.
Ο κ. Καμμένος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στα τελευταία γεγονότα στον Κόλπο, τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ του χαρακτηρισμού των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόσθεσε πως κάθε χώρα πρέπει να διαλέξει «με ποίου το μέρος θέλουν να είναι», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Τουρκίας. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι «η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα είναι με το μέρος των ΗΠΑ», και άφησε αιχμές εναντίον της Γερμανίας λέγοντας πως «όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος της χώρας μας ήταν οι ΗΠΑ. Οι άλλοι είναι σύμμαχοι, αλλά είναι μόνο ως πιστωτές χωρίς σεβασμό και αυτό γιατί κάποιοι από αυτούς δεν θα ξεχάσουν ποτέ ότι έχασαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από αυτή τη χώρα».
Ο πρέσβης των ΗΠΑ, κ. Τζέφρι Πάιατ, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του ΑΕΠ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στην παρουσία στη δύναμη του Κοσόβου και στις διευκολύνσεις που έχει παράσχει εσχάτως στη Συμμαχία. Αναφερόμενος στη Σούδα, ο κ. Πάιατ μίλησε για μια βάση «που μας δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις με ευελιξία και αποτελεσματικότητα στην ευρύτερη περιοχή».
Ικανοποίηση Πάιατ
Ο πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι «όσο η οικονομία της Ελλάδας σταθεροποιείται, θα παίξει ακόμα πιο ενεργό ρόλο γεφυροποιού στην περιοχή ανάμεσα σε χώρες της», αλλά και την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του κ. Αλ. Τσίπρα στο Concordia Summit για τη σημασία της συνεργασίας Αθήνας - Ουάσιγκτον για την ασφάλεια της Ελλάδας.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα «ήταν πάντα συνεπής στη συμμαχία» με τις ΗΠΑ και εξακολουθεί να αποτελεί «αξιόπιστο σύμμαχο που συνεισφέρει με προσωπικό, μέσα και υποδομές σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην επιβολή του διεθνούς δικαίου». Και υπογράμμισε ότι «η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται ολοένα πιο προβληματική. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν ισχυρό πυλώνα, που μπορεί να υλοποιήσει πολιτικές αποφάσεις για ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».
 http://www.kathimerini.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!