Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κίνα φτιάχνει νέο μέσο μεταφοράς χωρίς οδηγό και γραμμές!

Το Autonomous Rail Transit (ART) έχει τα χαρακτηριστικά του μετρό, του τραμ και του λεωφορείου “κάτω από μία στέγη’, αφού δε χρειάζεται ειδικές γραμμές στο έδαφος για να κινηθεί αλλά ταυτόχρονα δεν έχει ανάγκη ούτε από οδηγό.
Σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» το νέο αυτό μεταφορικό μέσο κάνει χρήση αισθητήρων, ώστε να «διαβάζει» τις διαστάσεις το δρόμου και καθοδηγείται από τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η οποία έχει αναπτυχθεί από την κινεζική σιδηροδρομική εταιρεία CRRC Zhuzhou Locomotive, που βοηθά το όχημα να κινείται χωρίς μεταλλικές ράγες, αλλά με τροχούς από ελαστικό πάνω σε εικονικές ράγες. Το ART, του οποίου η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει το 2013, αναμένεται να είναι μέρος του
δημοσίου συστήματος μεταφορών της πόλης Zhuzhou της επαρχίας Χουνάν από το 2018. Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Ημερησία» του Πεκίνου, κάθε συρμός-λεωφορείο του θα έχει μήκος 30 μέτρων, θα αποτελείται από 3 βαγόνια και θα έχει τη δυνατότητα να μετακινεί έως και 307 επιβάτες.
Το ηλεκτροκίνητο νέο μέσο, θα αναπτύσσει ταχύτητα έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα και θα μπορεί να διανύει 25 χιλιόμετρα με φόρτιση μόνο 10 λεπτών. Κατά τους δημιουργούς του είναι πιο φθηνό από το μετρό, πιο εύχρηστο από το λεωφορείο και πιο ευέλικτο από το τραμ.
Σχετικό βίντεο υπάρχει στο YouTube στη διεύθυνση:

http://www.rizopoulospost.com/i-kina-ftiaxnei-neo-meso-metaforas-xoris-odigo-kai-grammes/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!