Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέθοδοι τζιχάντ από την παραστρατιωτική οργάνωση του Βέλιου… Συνεχείς οι προκλήσεις

Μέθοδοι που παραπέμπουν σε τζιχάντ είναι αυτές που χρησιμοποιεί ο γνωστός Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος σε μόνιμη βάση κινείται μεταξύ Αλβανίας, Κοσσόβου και Σκοπίων, με στόχο την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».


Η είσοδος του Ταχίρ Βέλιου στην Ελλάδα, απαγορεύθηκε τον Αύγουστο του 2016, όταν έφτασε στην Κακαβιά έχοντας ως τελικό προορισμό τα Γιάννινα, όπου θα μιλούσε σε προγραμματισμένη του εκδήλωση!
Όμως νωρίτερα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στην χώρα μας, κυρίως δε στην περιοχή της Ηπείρου.
Τις τελευταίες ημέρες ο Ταχίρ Βέλιου, χτύπησε απανωτά στην καρδιά της μειονότητας, με καταδρομικού τύπου επιδρομές σε χωριά, όπου ξέσπασε σε ελληνικές σημαίες... Στη
συνέχεια με καμάρι ανέβαζε τα στιγμιότυπα είτε στην προσωπική του σελίδα, είτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης στην οποία προεδρεύει!
Στις επιδρομές αυτές, ο Ταχίρ Βέλιου δεν ήταν μόνος, ούτε συνοδεύονταν από δυο- τρία άτομα, όπως προ έτους στην περιοχή της Χιμάρας. Μαζί του, ήταν πολυπληθείς ομάδες, οι οποίες κινούνταν είτε μαζί, είτε αυτόνομα με εμφανή στόχο να τρομοκρατήσουν τον ντόπιο πληθυσμό.
Ήδη φτάνουν κάποιες μαρτυρίες από ηλικιωμένους κατοίκους που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα πρωτοπαλίκαρα του Βέλιου, τα οποία απαίτησαν να μιλήσουν αλβανικά και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, τους χαρακτήρισαν «ξένους, εισβολείς».
Ο Βέλιου, φαίνεται πως σε ορισμένα από τα περάσματά του, στρατολογεί και δημιουργεί πυρήνες... Μάλιστα τα άτομα αυτά, επιχειρεί να τα «δέσει» εμπλέκοντάς τα άμεσα, στην παραληρηματική του δράση και εκθέτοντάς τα στα κοινωνικά δίκτυα ή τους διάφορους ιστότοπους του «Κινήματός» του.
Ο ίδιος, τις τελευταίες ημέρες έχει στοχοποιήσει τον Αναστάσιο, όχι μόνο γιατί είναι Έλληνας, αλλά γιατί είναι και επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Με συνεχείς αναρτήσεις, ζητά την άμεση απέλασή του από την χώρα, χαρακτηρίζοντάς τον σοβινιστή και υπεύθυνο για τον εξελληνισμό περιοχών της Αλβανίας.
Στη συνέχεια ο Ταχίρ Βέλιου, προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση.. Επέλεξε την Πρίστινα και μία ομάδα φοιτητών, όπως αναφέρει, μελών του Κινήματος για την Μεγάλη Αλβανία.. Και από κοινού ποδοπάτησαν την Ελληνική Σημαία!
Η σημαία αποτελεί σύμβολο, και η ενέργεια των ακραίων στοιχείων, έχει σαφή στόχο..
Σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα, αλλά και με πληροφορίες που υπάρχουν για διασυνδέσεις της οργάνωσής του, με άλλους κύκλους που δρουν στα Βαλκάνια, κάνει την υπόθεση ακόμη πιο σοβαρή.
Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν υπό την απόλυτη ανοχή της Αλβανικής Κυβέρνησης και υπό την απόλυτη σιωπή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, τα αντανακλαστικά του οποίου δεν είναι και τα καλύτερα.
Η Αλβανική κυβέρνηση μπορεί μάλιστα να βολεύεται με την κατάσταση στα νότια της χώρας αλλά και με ένα πιθανό ασύμβατο επεισόδιο εν όψει των εκλογών. Η ένταση εξυπηρετεί την κυβέρνηση του Ράμα και τους εκλογικούς της στόχους..

Η οργάνωση του Βέλιου, αποδεικνύεται ότι μέρα με την ημέρα λαμβάνει παραστρατιωτικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε μεθόδους τζιχαντ, ότι δηλαδή πιο επικίνδυνο για τα Βαλκάνια.
http://kapistri.blogspot.gr/2017/05/blog-post_460.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!