Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Είναι ώρα για μία μεγάλη Αλλαγή Πολιτικής

Για ένα συνέδριο – ορόσημο για τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, μίλησε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα ημερίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα «Τεχνικό και Γενικό Λύκειο. Η πρότασή μας για τη νέα γενιά της χώρας», με την οποία ‘άνοιξαν’ και οι προσυνεδριακές διαδικασίες ενόψει του Συνεδρίου του Ιουνίου. «Είναι ώρα για μια μεγάλη Αλλαγή Πολιτικής στην πατρίδα μας», είπε η Φώφη Γεννηματά, ώστε να διασφαλιστεί η έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας και οι ευκαιρίες στα νέα παιδιά να δουλέψουν και να εξελιχθούν στην χώρα τους. Υποστήριξε ωστόσο ότι η αλλαγή πολιτικής
προϋποθέτει την αλλαγή των
πολιτικών συσχετισμών και την δημιουργία ενός μεγάλου πλειοψηφικού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος της κεντροαριστεράς, που θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις.
Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ότι κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν αυτή την προοπτική, αφού «κοινός στόχος τους είναι να περιφρουρήσουν το τεχνητό δίπολο του μικρού δικομματισμού», όπως είπε, προειδοποίησε ότι δεν τους επηρεάζουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφού «δεν έχουν τύχη αυτές οι μεθοδεύσεις». Κάλεσε πάντως όσους ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς να κατανοήσουν ότι σημαντικό ενισχυτικό στοιχείο της προοπτικής της είναι η ενότητά τους. «Εμείς για μια ακόμη φορά κάνουμε το βήμα», είπε, «η πρότασή μου που για πρώτη φορά κατατέθηκε τον Γενάρη του 2016 είναι και πάλι στο τραπέζι. Ας πάρουν όλοι τις αποφάσεις τους. Η βάση της παράταξης θα μας κρίνει. Όλους μας. Η μεγάλη ευκαιρία για τον δυναμικό Προοδευτικό πόλο είναι μπροστά μας».
Αφού καταδίκασε εκ νέου την τρομοκρατία, στον απόηχο της επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση για την συμφωνία με τους δανειστές, που είχε «όρους συνθηκολόγησης ηττημένου», όπως είπε. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση. Αλλάζει γραμμή κάθε μέρα, παρουσιάζει διαρκώς διαφορετικά σενάρια, έχει σπασμωδικές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια», είπε. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο στο ίδιο μοτίβο. Η χώρα χρειάζεται πριν απ’ όλα μια νέα δημιουργική αλλαγή στην πολιτική», συνέχισε, ζητώντας εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση. «Η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια ισχυρή, βιώσιμη Κυβέρνηση ευρύτατης Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης, είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας. Και είναι το κλειδί για να σπάσουμε δεσμά των μνημονίων», είπε, θέτοντας διττό στόχο για τις επόμενες εκλογές, τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και την μη παλινόρθωση της δεξιάς, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την Εθνική Συνεννόηση και την Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση που έχει ανάγκη ο τόπος.
Στις βασικές αρχές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Παιδεία, ανέφερε ενδεικτικά τις εξής :
1. Οι απόφοιτοι της Γ Γυμνασίου να έχουν πιστοποίηση της γνώσης ξένης γλώσσας και πληροφορικής.
2. Νέο πρόγραμμα σπουδών στο λύκειο που στοχεύει στη διασύνδεση με την πραγματική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη πχ. Μαθήματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
3. Ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες για να μπορέσουν οι νέοι μας να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό αλλά και να έχουν άμυνες σε όλες τις σύγχρονες απειλές της χρήσης διαδικτύου ( bulling).
4. Συνεργασία Δημόσιου τομέα, αυτοδιοίκησης και κοινωνικών εταίρων προκειμένου να καθορίζονται οι προτεραιότητες και οι κατευθύνσεις της εκπαίδευσης ανά περιφέρεια με βάση τις ανάγκες και δυνατότητες. Κράτος- κοινωνία και αγορά και στον τομέα της εκπαίδευσης είναι ανάγκη να συνεργαστούν.
5. Ένας νέος χάρτης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με έναν ισχυρό πόλο εκπαίδευσης ανά περιφέρεια.
6. Αξιολόγηση παντού και για όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης.
7. Αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης ( η διδακτική εμπειρία και η γνώση πληροφορικής δεν μπορεί να είναι για πέταμα για να βολέψουμε τους ημέτερους) Τέλος σε αυτή τη λογική.
8. Τέλος, επιδίωξη εθνικής συνεννόησης για εθνική γραμμή και στην Παιδεία.
http://www.matrix24.gr/2017/05/ine-ora-gia-mia-megali-allagi-politikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...