Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

21 παιδιά μηνύουν τον Τραμπ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για καταστροφή του πλανήτη!

Κι όμως. Μετά από χρόνια αγώνα, ένα δικαστήριο αποφάσισε ότι τα 21 παιδιά έχουν συνταγματικό δικαίωμα σε ένα καθαρό περιβάλλον και ασφαλές κλίμα. Τώρα η προσφυγή τους κατά του προέδρου θα συζητηθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο!

Αν κερδίσουν, ο Τραμπ θα αναγκαστεί να βάλει φρένο στα ορυκτά καύσιμα! Αυτή η δίκη θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα.

Όμως είναι απλά παιδιά. Έχουν τη στήριξη μιας μικρής ομάδας εξαιρετικών δικηγόρων, αλλά δεν έχουν τους πόρους για να τα βάλουν με τον Τραμπ και το λόμπι των πετρελαϊκών ως ίσοι προς ίσους. Γι' αυτό, ζητούν τη βοήθειά μας!
 Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να συγκεντρώσουμε τους πόρους που χρειάζονται τα παιδιά,
πριν πάνε στο δικαστήριο. Και μετά θα συνεχίσουμε τον αγώνα και σε άλλα δικαστήρια και χώρες. Αυτά τα θαρραλέα παιδιά και η προσφυγή που κατέθεσαν ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία, για να σταματήσουμε τον πόλεμο που άνοιξε ο Τραμπ με τον πλανήτη Γη. Στήριξε με ένα μικρό ποσό, για να βοηθήσουμε τα παιδιά και να αγωνιστούμε για ένα ασφαλές μέλλον: 


Ο Τραμπ μόλις δήλωσε ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Μαζί με τα τσιράκια του από τη βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων, κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει την παγκόσμια προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Δεν μπορούν όμως να εξαγοράσουν και τους δικαστές. Οι δικαστές των ΗΠΑ ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να σταματήσουν τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις του Τραμπ. Τώρα τα δικαστήρια μπορούν να τον εξαναγκάσουν να λάβει μέτρα και για το κλίμα. 

Οι νομικές ενέργειες έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα. Πριν 2 χρόνια, Ολλανδοί πολίτες έσυραν την κυβέρνησή τους στα δικαστήρια, απαιτώντας τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα όπως προτείνουν οι επιστήμονες, και κέρδισαν τη σημαντικότερη δίκη για το κλίμα στην ιστορία. Και το συναρπαστικό είναι ότι μια δικαστική απόφαση είναι σαν το φαινόμενο της πεταλούδας: δημιουργεί δεδικασμένο, επηρεάζοντας τις αποφάσεις κι άλλων δικαστηρίων. Όχι μόνο μπορούμε να τα βάλουμε με τον Τραμπ, αλλά και να πιέσουμε κι όλες τις κυβερνήσεις μας να περάσουν ταχύτερα από τα λόγια στην πράξη.

Η προσφυγή «Juliana et al v. United States» ξεκίνησε από νέα παιδιά ηλικίας από 9 έως 21 ετών με τη βοήθεια ακτιβιστών της Our Children’s Trust. 

Με τις δωρεές μας θα καλύψουμε τα έξοδα των 21 παιδιών και των οικογενειών τους, ώστε να μπορέσουν να παραστούν στο δικαστήριο, θα στηρίξουμε τους καλύτερους δικηγόρους για να τα υπερασπιστούν, θα συλλέξουμε στοιχεία, θα κάνουμε την ιστορία τους γνωστή σε όλο τον πλανήτη, θα ξεκινήσουμε εκστρατείες και θα στηρίξουμε και σε άλλες χώρες δίκες ενάντια σε όσους σαμποτάρουν τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το 2016 ήταν με διαφορά το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Το κλίμα μας είναι εύθραυστο και ευμετάβλητο – η τελευταία εποχή των παγετώνων χρειάστηκε μόλις 6 μήνες για να χτυπήσει τον πλανήτη. Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά αυτά τα απίστευτα παιδιά ίσως κρατούν πραγματικά τον μέλλον μας στα χέρια τους. Πάτα για να τα στηρίξεις:

Το κίνημά μας μπορεί να τα καταφέρει όσο κανένας άλλος. Με τις Παγκόσμιες Δράσεις για το Κλίμα φέραμε τα πάνω κάτω και αγωνιστήκαμε για τη Συμφωνία του Παρισιού, που άνοιξε το δρόμο για ένα 100% καθαρό μέλλον. Τώρα ας συσπειρωθούμε ξανά, για να στηρίξουμε το Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ στη μάχη για ένα ασφαλές μέλλον για όλους τους ανθρώπους.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Alice, Danny, Nick, Σπύρος, Camille και όλη η ομάδα του Avaaz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!