Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Το ανακοινωθέν του Eurogroup για τη συμφωνίαΤην επίτευξη κατ' αρχήν συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση και την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα, τονίζει στην επίσημη ανακοίνωσή του το Eurogroup, σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι: «Το Eurogroup ενημερώθηκε για τις εξελίξεις των συνεχών διαπραγματεύσεων μεταξύ Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM και της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.  Οι Θεσμοί και οι ελληνικές αρχές έφθασαν σε συμφωνία για τα βασικά θέματα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος, κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να εκταμιευθεί επιπλέον
χρηματική βοήθεια προς την Ελλάδα. Η συμφωνία περιλαμβάνει το μέγεθος, τον χρόνο εφαρμογής και την ακολουθία των μεταρρυθμίσεων.
Οι Θεσμοί θα συνεχίσουν τις συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)».
http://www.enikonomia.gr/economy/148946,to-anakoinothen-tou-eurogroup-gia-ti-symfonia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορικής σημασίας φιλοαμερικανική στροφή της ελληνικής διπλωματίας

του Αλέκου Αναγνωστάκη «Με τον Τζεφ βρεθήκαμε στο Μακεδονία Παλλάς πέρσι την περίοδο της ΔΕΘ και μου είπε ότι προχωρήσαμε στη διαδικασ...