Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ο διάλογος Τσίπρα - Σταϊνμάγερ μπροστά στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Πολιτικό που μάχεται για την ενότητα της Ευρώπης και καλό φίλο της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ανέφερε ότι οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας διαταράχθηκαν τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε ότι η Τέχνη και ο Πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν την γέφυρα που θα ενώσει τους δύο λαούς.
«Έχει έλθει η στιγμή το συναίσθημα της αγωνίας να αντικατασταθεί με το συναίσθημα της ελπίδας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον ελληνικό λαό και όσα έχει υποστεί και πρόσθεσε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της Ευρώπης, αλλά και οι

ευρωπαϊκοί λαοί.


«Μετά το Brexit πρέπει να ξανασυζητήσουμε, πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε θετικά για την Ευρώπη και να μην θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για όλα. Η Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια προσέφερε ειρήνη και σταθερότητα. Ίσως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθιστά σαφές ότι κάτι πρέπει να συμβεί ώστε να μην αφήσει η Ευρώπη να γίνει παιχνίδι στα χέρια άλλων. Εδώ συγκαταλέγονται θέματα όπως το προσφυγικό και μεταναστευτικό, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Εκτιμώ ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα και το θάρρος της να επιτελέσει αυτό το έργο. Ελπίζω ότι τα νέα που λάβαμε σήμερα το πρωί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Μάλτας να είναι αληθινά, γιατί αυτό θα είναι πολύ θετικό», τόνισε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας στην συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.


«Η παρουσία μου εδώ είναι ένα μήνυμα ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι ευρύτερες απ' ό,τι συζητάται δημοσίως. Η έκθεση Documenta 14 θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από μια άλλη γωνία, μια φρέσκια και διαφορετική οπτική», κατέληξε ο κ. Σταϊνμάγερ.


Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

http://www.enikos.gr/politics/508903/o-dialogos-tsipra-stainmager-brosta-stis-kameres-video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

Το δίλημμα, πρόοδος ή συντήρηση είναι διαχρονικό και καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος" αναφέρει σε συνέντευξή του στ...