Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ζωή: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και προδότης και ξεφτιλισμένος. Είναι το λιγότερο που μπορώ να πω.

Γενική ανυπακοή και άρνηση πληρωμής φόρων και εισφορών, προτείνει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πιστεύοντας ότι οι Ελληνες κι οι Ελληνίδες είναι ώριμοι-ες να ρίξουν το καθεστώς των μνημονίων, να βρουν την πίστη στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους, να παλέψουν και να νικήσουν

Συνέντευξη στην efsyn

• Διαβάζουμε ότι η Πλεύση Ελευθερίας λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και ότι η δομή της διαφέρει από αυτήν άλλων πολιτικών κομμάτων και είστε ανοιχτή στην κοινωνία. Υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου;
Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μια μάχη, ένα κίνημα απελευθέρωσης της χώρας και των ανθρώπων, όχι «άλλο ένα κόμμα». Γεννιέται από εκείνους που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν,

να διακινδυνεύσουν, να εκτεθούν. Με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και κόστος.

Τη συγκροτούμε με κινηματικές δράσεις και έμπρακτες πρωτοβουλίες (Οχι στα Ναι τους, Δικαιοσύνη για όλους, Ανυπακοή, Δεν υποκλίνομαι), και όχι με γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

Παρά τη φίμωση, την προπαγάνδα, τον υπόγειο και φανερό πόλεμο, που μαίνεται όχι μόνο από το σύστημα αλλά και από το παράλληλο κρυφο-σύστημα κάποιων βολεμένων και ακριβοπληρωμένων δήθεν επαναστατών, η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, σε ολόκληρη τη χώρα και στη διασπορά.

Επιλέξαμε το δύσκολο: να ανοίξουμε τον δρόμο κι όχι να ακολουθήσουμε την πεπατημένη. Να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας και στον κόσμο κι όχι σε πλάτες ή σε τσέπες άλλων. Αυτό είναι κάτι που ο απλός κόσμος καταλαβαίνει και αγκαλιάζει παντού.

• Πολλοί σας θαυμάζουν για τη στάση που τηρήσατε ως πρόεδρος της Βουλής, αρκετοί όμως εκφράζουν μια δυσαρέσκεια, σας θεωρούν αλαζόνα και αυταρχική και αποκαλούν την Πλεύση Ελευθερίας κόμμα αρχηγοκεντρικό.






Δεν επιδιώκω να τους πείσω όλους ούτε να πείσω με τα λόγια. Οι πράξεις του καθενός είναι που μετράνε. Η δική μου πολιτεία είναι δημόσια κι ανοιχτή.

Το ποια είμαι δεν το έκρυψα ποτέ. Αν το να υπερασπίζεσαι τη δημοκρατία και τους πολίτες απέναντι στην επιβολή, την αδικία και την ασυδοσία είναι αυταρχικό, τότε είμαι αυταρχική. Αν το να μιλάς ανοιχτά και να παλεύεις με όλη σου τη δύναμη γι’ αυτά που πιστεύεις, μέχρι τέλους, είναι αλαζονικό, τότε είμαι αλαζονική. Το ότι η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μου είναι γεγονός.

Εχω την ευθύνη της συγκρότησής της. Δεν θα κρυφτώ πίσω από άλλους για να μειώσω την ευθύνη μου, όπως έκανε ο Τσίπρας όταν πρόδωσε τον λαό και τις δεσμεύσεις του για την εξουσία και τα κολλητιλίκια με τους κατακτητές. Ηγεσία σημαίνει ευθύνη, όχι εξουσία.

Η δική μου ευθύνη είναι να εγγυηθώ ότι θα βρει έκφραση και δικαίωση αυτή η τεράστια πλειοψηφία του λαού μας που καταδυναστεύεται από τα μνημόνια και δεν θέλει να ζήσει σαν δούλος.

• Πολλοί, ενώ είναι φιλικοί μαζί σας, δυσφορούν από τους χαρακτηρισμούς σας για τον κ. Τσίπρα («προδότης», «ξεφτιλισμένος»), θεωρώντας πως είναι σκληροί πολιτικά και υπέρ το δέον υβριστικοί.

Λέω αυτό που πιστεύω. Η ειλικρίνεια δεν είναι βρισιά. Είναι υποκρισία να καλλωπίζεις λεκτικά πράξεις αποτρόπαιες και αποκρουστικές. Είναι προδότης αυτός που παραβιάζει τη λαϊκή εντολή και παραδίδει τη χώρα στα κοράκια για την καρέκλα του.

Είναι ξεφτιλισμένος αυτός που έλεγε «θα περάσει πάνω από το πτώμα μου όποιος πουλήσει την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, τα λιμάνια, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τις τράπεζες, τα αεροδρόμια, το Ελληνικό» και σήμερα τα χαρίζει όλα αυτά και ό,τι άλλο έχει απομείνει. Διαφωνεί κάποιος σε αυτό; Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και προδότης και ξεφτιλισμένος. Είναι το λιγότερο που μπορώ να πω. Το ίδιο θα του έλεγα και κατά πρόσωπο.

• Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπαίνετε οριακά στη Βουλή. Στις επόμενες εκλογές θα συμπράξετε με άλλα κόμματα ή ισχύει η καταστατική σας αρχή (συνεργασία με όλους όσους συμφωνούν στις αρχές σας, «από τα κάτω»);

Δεν ασχολούμαι με τις δημοσκοπήσεις. Δεν τις πίστεψα ποτέ. Είδαμε πώς δούλεψαν και στο δημοψήφισμα και μέχρι τα exit polls ακόμα, για να έρθει ήπια ο θρίαμβος και να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος. Ούτε κίνητρό μου είναι το να μπούμε απλώς στη Βουλή.

Σε αυτή τη μάχη μπήκα, από το 2012, για να αποτινάξουμε τα μνημόνια. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τίποτε λιγότερο από το να ρίξουμε αυτό το καθεστώς. Αυτό δεν γίνεται με παραδοσιακές συνταγές και εκλογομαγειρέματα ούτε με την αγωνία της πολιτικής επιβίωσης. Προσωπικά, κάτι τέτοιο δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Θέλω να βρουν ξανά οι άνθρωποι στην πατρίδα μας την πίστη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους, να παλέψουν και να νικήσουν, να ζήσουν και να δημιουργήσουν. Δεν βλέπω κανέναν πολίτη ως «από κάτω», αλλά ως κομμάτι του κινήματός μας, που γι’ αυτό δημιουργήθηκε.

• Πιστεύετε ότι η ελληνική κοινωνία θα δείξει ανυπακοή σε συνθηκολογημένες κυβερνήσεις και ότι τελικά θα σας ακολουθήσει;

Ναι. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες δεν θα χαρίσουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Πιστεύω ότι είναι ώριμη στις συνειδήσεις η ανάγκη να ρίξουμε το καθεστώς των μνημονίων με γενική ανυπακοή. Να αρνηθούμε να πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά και οι γονείς μας ένα χρέος που δεν οφείλουμε και που μας φόρτωσαν οι επίορκοι στις πλάτες μας.

Να αρνηθούμε να καταβάλουμε φόρους και εισφορές που επιβάλλονται για να εξαθλιωθούν οι πολίτες και να μπορέσουν να ξεπουλήσουν κάθε γωνιά της χώρας στους δανειστές-κατακτητές. Να αρνηθούμε να υποβληθούμε σε μέτρα που απορρίψαμε με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία και να αντισταθούμε στη βίαιη κατάλυσή της. Το άρθρο 120 του Συντάγματος, το παλιό 1-1-4, μας δίνει αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα και μας επιφορτίζει με αυτή την ευθύνη. Γι’ αυτό και θα καλέσουμε σε συγκεκριμένες πράξεις γενικής ανυπακοής, με πλαίσιο και στήριξη, ορίζοντας συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης.

• Εξακολουθείτε να μιλάτε για το παράνομο χρέος την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να το αποπληρώνει. Τι γίνεται με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους; Θα έχει -μαθαίνουμε- δημόσια εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη 4 Απριλίου στις 5 μ.μ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ίδρυση της Επιτροπής Αλήθειας. Τα προκαταρκτικά της πορίσματα αποτελούν πανίσχυρο όπλο του λαού μας για την αποκήρυξη του παράνομου χρέους. Η Επιτροπή αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.






Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν ενέταξε στο προεκλογικό του πρόγραμμα για την προεδρία της Γαλλίας την ίδρυση μιας τέτοιας Επιτροπής με αναφορά στη δική μας, ενώ ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το Χρέος εξακολουθεί να αναφέρεται στα πορίσματά μας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επιδίωξε να παύσει τις εργασίες και να θάψει το έργο της Επιτροπής. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Η Επιτροπή συνεχίζει να υπενθυμίζει πως ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας παραβιάζει τη δημοκρατία και τη διεθνή νομιμότητα. Θα συνεχίσουμε μέχρι να απαλλάξουμε τη χώρα από το άχθος του παράνομου χρέους.

http://papaioannou-giannis.net/2017/04/02/%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...