Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ευρώ θα "βγει πιο δυνατό" μετά τις πιέσεις από Γαλλία-Γερμανία

Στις ανησυχίες για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αναλυτές απαντούν ότι τo ευρώ τελικά θα ισχυροποιηθεί όσο θα επιστρέφει η σταθερότητα στο ευρωπαϊκό μπλοκ τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. "Το ευρώ είναι κοντά σε ένα καθοριστικό σημείο, λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και των ισχυρών στοιχείων για την οικονομία" τόνισε ο Andres Jaime, αναλυτής συναλλάγματος στη Barclays. Παρά τους κινδύνους που ακόμη υπάρχουν, το νόμισμα πιθανώς θα ορθοποδήσει, εκτίμησε, ξεπερνώντας το πολιτικό ρίσκο του 2017. Ο Andres Jaime αναμένει το ευρώ να υποχωρήσει τα 1,03 δολ. στο τέλος του έτους και να ανακάμψει στα επίπεδα των 1,05 δολ. στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Άλλοι αναλυτές βλέπουν ακόμη μεγαλύτερη ανάκαμψη. Η Societe Generale εκτιμά ότι το ευρώ θα ενισχυθεί στα επίπεδα των 1,07 δολ. τον Ιούνιο και στα 1,11 δολ. τον Δεκέμβριο. Οι νέες εκτιμήσεις έρχονται σε
αντίθεση με τις προηγούμενες που ήθελαν το ευρώ κοντά σε ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα. Οι περισσότεροι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις, προσπαθώντας να εκτιμήσουν εάν η άνοδος του λαϊκισμού θα μπορέσει να "αφήσει" την Ευρώπη ενωμένη και μετά τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία φέτος. Αλλά, οι αναλυτές λένε ότι "στο τέλος της ημέρας, μπορεί να δούμε τον γαλλο-γερμανικό άξονα να ισχυροποιείται όσο ποτέ" στην ιστορία, όπως τόνισε ο Philippe Ithurbide, επικεφαλής έρευνας, ανάλυσης και στρατηγικής στη Amundi Asset Management, μιλώντας στο CNBC. Στη Γαλλία, η ακροδεξιά υποψήφια Marine Le Pen που επιθυμεί Frexit, εξακολουθεί να μάχεται στήθος με στήθος με τον κεντρώο Emmanuel Macron στις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο των εκλογών, αλλά ο Macron αναμένεται να κερδίσει στο δεύτερο γύρο. Εν τω μεταξύ στη Γερμανία, οι υποψήφιοι που στηρίζουν την ευρωπαϊκή θέση της χώρας ηγούνται των δημοσκοπήσεων για την εκλογή καγκελαρίου τον Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι στο οικονομικό επίπεδο, το πραγματικό ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 1,9% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Eurostat. Πολλοί αναλυτές αναμένουν, επίσης, ότι εντός του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, λόγω της βελτίωσης της οικονομίας. "Ενώ η Le Pen τα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις προς το παρόν, δεν βλέπουμε να κερδίζει το δεύτερο στάδιο" τόνισε ο Carl Forcheski της Societe Generale. Επιμέλεια: Σοφία Κουτάνη

capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!