Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΠΕΣ: Πέντε βήματα για την μονιμοποίηση συμβασιούχων σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Τα πέντε βήματα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και με εκπροσώπους Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, από την Αθήνα και την Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τον υπουργό τα βήματα θα είναι:

-Καταγραφή των συμβάσεων
-Αξιολόγησή των συμβάσεων
-Διαπίστωση του πραγματικού χαρακτήρα της εργασιακής σχέσης
-Διακομματικός διάλογος
-Επιλογή διαδικασιών που θα ενισχύουν τη διαφάνεια της συγκεκριμένης παρέμβασης μέσω του ΑΣΕΠ ή αντίστοιχης Ανεξάρτητης Αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr και επιβεβαίωσε με χθεσινές δηλώσεις της στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκεκριμένη διαδικασία να προχωρήσει το επόμενο διάστημα με ορίζοντα τα τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το αίτημα των εργαζομένων αφορούσε τη μόνιμη και σταθερή εργασία με το επιχείρημα ότι καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/sinantisi-skourleti-oiie-kai-simvasiouxous-stin-kathariotita-ton-dimosion-sxoleion/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!