Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Σκοτώνοντας τον Νέμο! RA

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Καναδική εταιρεία εξορύξεων έχει μία παρανοϊκή ιδέα: να ανοίξει το πρώτο υποθαλάσσιο μεταλλωρυχείο του κόσμου, στα παραδεισένια νερά που ζει το πραγματικό ψαράκι Νέμο.   

Αν δεν σταματήσουμε τώρα αυτήν την τερατώδη αναδυόμενη βιομηχανία, θα εξαπλωθεί ραγδαία.

Τα καλά νέα είναι ότι η εταιρεία δυσκολεύεται να προσελκύσει επενδυτές. Αν λοιπόν σηκώσουμε όλοι μαζί ένα τσουνάμι παγκόσμιας αντίδρασης τώρα, μπορούμε να αποθαρρύνουμε τους ενδεχόμενους επενδυτές και να πνίξουμε το καταστροφικό σχέδιο.   

Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα για να σώσουμε τον Νέμο και να βάλουμε φρένο στις καταστροφικές υποθαλάσσιες εξορύξεις. 
Όταν φτάσουμε το στόχο των υπογραφών, θα δημοσιεύσουμε το ψήφισμα στα μέσα ενημέρωσης και θα το στείλουμε σε κάθε ενδεχόμενο επενδυτή:

https://secure.avaaz.org/el/png_nautilus_sust/?blfQQeb&v=79879&cl=10453212772&_checksum=bd9167b4334143c48ba6d9d7592efddd0562f331bd37379d7f797fe4e8b6d832

Η θαλάσσια τοποθεσία που θέλουν να εξορύξουν είναι δίπλα σε έναν φυσικό θησαυρό του πλανήτη μας: ένα οικοσύστημα στις ακτές της Παπούα - Νέας Γουινέας που σφύζει από ζωή και φιλοξενεί από κοράλλια και ψαράκια κλόουν, όπως ο γνωστός σε όλους μας Νέμο, έως και φάλαινες.

Όλοι γνωρίζουμε πως τοξικά ορυχεία στη στεριά μπορούν να καταστρέψουν τα χερσαία οικοσυστήματα. Φαντάσου τώρα να αρχίσουν οι πολυεθνικές να σκάβουν και τους βυθούς των θαλασσών μας, όπου θα είναι πολύ δύσκολο να τις ελέγξει κανείς.

Η εταιρεία δεν έχει ξανακάνει εξορύξεις τέτοιας κλίμακας και ήδη αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Το σχέδιο είναι σίγουρα επισφαλές. Αν λοιπόν αυξήσουμε το ρίσκο για τους επενδυτές με μια παγκόσμια κατακραυγή, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε το σχέδιο και ναστείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη βιομηχανία εξορύξεων: κάτω τα χέρια από τις θάλασσές μας!  

Παντού στον πλανήτη μας, δίνεται μάχη για να διατηρηθεί μία λογική ισορροπία μεταξύ των ανθρώπων και του φυσικού κόσμου -- μία ισορροπία απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι αναγκαία τόσο για την ανθρώπινη επιβίωση, όσο και για την επιβίωση των άλλων ειδών. Η απληστία είναι ο εχθρός της λογικής -- και πρέπει να συσπειρωθούμε για να κερδίσει η λογική:

https://secure.avaaz.org/el/png_nautilus_sust/?blfQQeb&v=79879&cl=10453212772&_checksum=bd9167b4334143c48ba6d9d7592efddd0562f331bd37379d7f797fe4e8b6d832
Οι επιστήμονες που μελετούν τα οικοσυστήματα τονίζουν το πόσο αλληλένδετα είναι. Η επιβίωσή μας ως ανθρώπινο είδος εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από μικρά πλάσματα όπως το πλαγκτόν, ή μεγαλύτερα, όπως οι αχινοί. Συχνά η ανθρωπότητα μοιάζει με έναν ιό, ο οποίος καταστρέφει τον ίδιο τον οργανισμό που του δίνει ζωή. Το Avaaz είναι ένα κίνημα για ανθρώπους που θέλουν να γίνουν προστάτες του φυσικού κόσμου, για να μπορούμε τελικά να ζήσουμε σε αρμονία με τον κόσμο.  

Από αυτή την άποψη, η εκστρατεία μας είναι μια ασπίδα για την προστασία του οικοσυστήματός μας και όλοι εμείς οι φρουροί που υπηρετούμε αυτόν τον θαυμαστό πλανήτη που είναι το σπίτι μας. Είμαστε βαθιά  ευγνώμονες για αυτό το ρόλο που έχουμε σε αυτό το μαγικό κίνημα.  

Με ελπίδα για το μέλλον,
Ricken, Nell, Cristoph, Σπύρος, Lisa, Luis, Risalat και όλη η ομάδα του Avaaz. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...