Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γιούνκερ: Να σεβαστεί η Ελλάδα τις δεσμεύσεις, και η ευρωζώνη τους Έλληνες


Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, αλλά και η ευρωζώνη οφείλει να σεβαστεί τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέρχονται μία πολύ δύσκολη περίοδο και βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ντελόρ, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε την αντίθεσή στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς, όπως είπε επιθυμεί να διατηρηθεί η ενότητα της ευρωζώνης. Ο ίδιος είπε, το εν λόγω θέμα έχει συζητηθεί δύο φορές – στο β' εξάμηνο του 2011 και στο α' εξάμηνο του 2012 – όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος του Eurogroup. «Τότε είχα φροντίσει να αντισταθώ σε όσους τάσσονταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που θα κάνω και τώρα εάν χρειαστεί», είπε.


Πρόσθεσε ότι η τρέχουσα κρίση δεν είναι διμερές θέμα Ελλάδας-Γερμανίας, Γερμανίας – Κομισιόν ή Ελλάδας-Ένωσης και ότι αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι είναι η τεράστια κρίση την οποία αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου