Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα απομονωμένη περισσότερο από ποτέ


Τη διαπραγματευτική τακτική του υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης κατέκρινε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως αυτό που έχουν καταφέρει είναι να συνταχθεί όλη η Ευρώπη μαζί με τη Γερμανία απέναντι την Ελλάδα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «πραγματική τραγωδία», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι σήμερα απομονωμένη περισσότερο από ποτέ.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε μια εσωστρέφεια και παίζει με τις λέξεις. Για το ζήτημα της έναρξης των τεχνικών διαβουλεύσεων μίλησε για «θέατρο του παράλογου» αναφορικά με το «πού θα συναντήσει την τρόικα που μετονόμασε σε θεσμούς».

«Ο χρόνος περνάει, η πραγματική οικονομία υποφέρει, οι τράπεζες είναι «στεγνές», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι απογοητευμένοι και απελπισμένοι. Και γι’ αυτά δεν μιλάει κανείς», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι δεν περιμένει να πέσει η κυβέρνηση, αλλά ελπίζει να σοβαρευτεί. 
Επίθεση στον Γ. Κατρούγκαλο
Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο με αφορμή τις εξαγγελίες του για τη Δημόσια Διοίκηση, σημειώνοντας ότι προανήγγειλε «ένα πλήρες ξήλωμα της προσπάθειας να συμμαζευτεί το κράτος». 
«Όταν συζητάμε για το πώς θα μονιμοποιήσουμε αυτούς που εγώ έψαχνα να δω αν μπήκαν από τις πόρτες και τα παράθυρα δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Και είχα βάσιμες υποψίες ότι μπήκαν και από τις πόρτες και από τα παράθυρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, παρατήρησε ότι ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο καλύτερος φίλος της ΑΔΕΔΥ. «Όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο καλύτερος φίλος των συνδικαλιστών του Δημοσίου, ο οποίος βεβαίως είχε συνάψει προεκλογική συμμαχία μαζί τους, τότε πως περιμένετε να γίνει σοβαρή μεταρρύθμιση στο Δημόσιο;», διερωτήθηκε. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...