Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 30 πιο υγιείς χώρες του κόσμου η Ελλάδα

Μια από τις 30 πιο υγιείς χώρες του κόσμου είναι η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα διεθνούς ομάδας ερευνητών που έγινε με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και η οποία βασίστηκε στα δεδομένα της Μελέτης του Παγκόσμιου Φορτίου Ασθενειών, Τραυματισμών και Παραγόντων Κινδύνου του ΟΗΕ για το 2015.
Σύμφωνα με την έρευνα η οποία επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας μελέτης πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές που είχε δώσει ο ΟΗΕ πριν από έναν χρόνο για τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης στους οποίους περιλαμβάνονται 17 παγκόσμιες επιδιώξεις, 169 στόχοι και 230 δείκτες, η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα των συνολικά 188 χωρών. Το σύνολο των δεδομένων που αναλύθηκαν δεν αφορά μόνο στον περασμένο χρόνο αλλά αναλύθηκαν
δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τον ΟΗΕ από το 1990 μέχρι και πέρυσι. Οπως αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Lancet, 'η ανάλυσή μας όχι μόνο τονίζει το πόσο σημαντικοί παράγοντες είναι το ύψος του εισοδήματος, η εκπαίδευση και η γονιμότητα για τη βελτίωση της γενικότερης υγείας του πληθυσμού, αλλά υπογραμμίζει επίσης πως οι επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να επιτευχθούν οι στόχοι'.
Πρώτη η Ισλανδία
Την πρώτη θέση της λίστας με τις πιο υγιείς χώρες του κόσμου καταλαμβάνει η Ισλανδία, στην οποία η μόνη κατηγορία που βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση είναι η παχυσαρκία, μια κατηγορία που η πλειοψηφία των χωρών πάσχει. Στη δεύτερη θέση των υγιέστερων χωρών παγκοσμίως βρίσκεται η Σιγκαπούρη, ενώ ακολουθεί η Σουηδία, η Ανδόρα, (όπου παρατηρείται πρόβλημα με την κατανάλωση αλκοόλ), η Μεγάλη Βρετανία, η Φινλανδία (κάτω από τη βάση στις αυτοκτονίες και στην κατανάλωση αλκοόλ) και η Ισπανία, η οποία κι αυτή αντιμετωπίζει πρόβλημα παχυσαρκίας εντονότερο όμως από της Ισλανδίας. Ισως το εντυπωσιακότερο εύρημα της έρευνας είναι ότι η Ελλάδα είναι πιο υγιής χώρα από τις ΗΠΑ, οι οποίες καταλαμβάνουν την 28η θέση στον πίνακα. Σε αυτόν καταγράφεται ότι οι δύο μεγάλες πληγές της Ελλάδας, δηλαδή οι δύο κατηγορίες στις οποίες παίρνει κάτω από 50%, είναι η παχυσαρκία και το κάπνισμα, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ, που έχουν προβλήματα σε περισσότερες κατηγορίες.
 http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...