Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Η κλιματική κόλαση χτυπά τη Γη

Φίλες και φίλοι,

Ο πλανήτης μας βίωσε την πιο ζεστή μέρα, βδομάδα και μήνα των τελευταίων 120.000 χρόνων.

Τέσσερις ήπειροι κινδυνεύουν από ακραίες θερμοκρασίες κι η Ελλάδα είναι ένα φλεγόμενο καμίνι. Ο ουρανός στις ΗΠΑ έχει τοξικό πορτοκαλί χρώμα, οι κάτοικοι του Πεκίνου κρύβονται σε υπόγεια κι εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν από ακραία ξηρασία στην Α. Αφρική.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.
Η πανδημία σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους κι έβαλε τον κόσμο σε καραντίνα. Αλλά η εντεινόμενη κλιματική κρίση είναι μια καταστροφή εντελώς διαφορετικού μεγέθους, που θα κρατήσει για αιώνες. Αυτός είναι ο αγώνας της ζωής μας. Ο αγώνας για τη ζωή μας.

Αυτή τη στιγμή το κίνημά μας οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο. Θα αγωνιστούμε για να φέρουμε τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στα δικαστήρια για την επιδείνωση της κλιματικής κρίσης, και θα τα δώσουμε όλα για τον Αμαζόνιο στην επερχόμενη επείγουσα σύνοδο κορυφής. Οι επόμενες μέρες κι οι επόμενοι μήνες μπορεί να έχουν καθοριστική σημασία.

Διάβασε περισσότερα παρακάτω. Αλλά αν αισθάνεσαι ήδη την κρισιμότητα της κατάστασης, στήριξε τον αγώνα μας ξεκινώντας μια εβδομαδιαία δωρεά. Το Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από πολίτες όπως εσύ, κι όσο περισσότερες δωρεές συγκεντρώνουμε, τόσο πιο δυναμικά μπορούμε να αγωνιστούμε!






ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Ή κάνε μια μεμονωμένη δωρεά
Οι άνθρωποι είμαστε ευάλωτοι. Πάνω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία πεθαίνουμε.

Ορισμένες περιοχές του πλανήτη πλησιάζουν τώρα αυτή την κόκκινη γραμμή, όπου λίγες ώρες σε εξωτερικό χώρο θα είναι θανατηφόρες. Στην Ελλάδα καταγράφηκαν για φέτος οι πρώτοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από θερμοπληξία, και δεκάδες νοσηλείες. Κι όμως, οι ηγέτες του κόσμου επιμένουν να τροφοδοτούν την κρίση. Σκάβουμε τον λάκκο μας.

Καθώς ο πλανήτης ψήνεται, είναι η ώρα να τραβήξουμε τη δημόσια προσοχή και να εντείνουμε την πίεση για ριζοσπαστική αλλαγή. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ισχυρότερες εταιρείες και κυβερνήσεις στον κόσμο. Οι φωνές μας είναι δυνατές, αλλά οι τακτικές δωρεές μας επιτρέπουν να στηρίζουμε νομικές υποθέσεις που διαρκούν μήνες, σημαντικές έρευνες και στοχευμένες ακτιβιστικές δράσεις.

Οι μικρο-δωρεές μας, από κάθε γωνιά του πλανήτη, έχουν άμεσο αποτέλεσμα σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. Αν συγκεντρώσουμε αρκετούς πόρους, μπορούμε:
Να στηρίξουμε μια πρωτοποριακή δικαστική υπόθεση που μπορεί να αναγκάσει νομικά 32 Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν ουσιαστική κλιματική δράση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά οι πόροι είναι πιο περιορισμένοι από ποτέ.
Να εξαπολύσουμε μια καταιγίδα ακτιβιστικών δράσεων στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής για την προστασία του Αμαζονίου. Θα στηρίξουμε μια αποστολή Αυτοχθόνων ηγετών που θα φέρουν τις φωνές μας στην καρδιά των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σε λίγες μέρες!
Να στηρίξουμε 21 νέους που μηνύουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για επιδείνωση της κλιματικής κρίσης. Αυτή η ιστορική αγωγή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα μας για το μέλλον, και μπορούμε να τη χρηματοδοτήσουμε εξολοκλήρου.
Να ξεκινήσουμε νέες καινοτόμες εκστρατείες μαζικής κινητοποίησης για να εντείνουμε την πίεση προς τους αρμόδιους.
Να στηρίξουμε κοινότητες που είναι ευάλωτες στις κλιματικές καταστροφές, αντιδρώντας αστραπιαία, ξεκινώντας τεράστιες εκστρατείες για να τραβήξουμε την προσοχή όλου του κόσμου. Η κλιματική κρίση δεν είναι απλά επείγουσα ή σοβαρή. Είναι υπαρξιακή. Όταν ο κόσμος κινδυνεύει δεν σταματάς να αγωνίζεσαι. Βάζεις τα δυνατά σου περισσότερο από ποτέ. Θα το κάνουμε μαζί. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Ή κάνε μια μεμονωμένη δωρεά
Το Avaaz δεν κάνει μόνο ψηφίσματα. Είμαστε ένα κίνημα ανθρώπων, από κάθε χώρα της Γης. Είμαστε δικηγόροι, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, παππούδες. Ασκούμε πίεση στους ηγέτες και τους κάνουμε να λογοδοτήσουν. Χρηματοδοτούμε τεράστια φυσικά καταφύγια, αγωνιζόμαστε στο πλάι των αυτόχθονων κοινοτήτων κι υπερασπιζόμαστε τα πιο πολύτιμα οικοσυστήματα της Γης. Όταν εκατομμύρια από εμάς ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σ’ όλο τον πλανήτη, μπορούμε να καταφέρουμε τα πιο εκπληκτικά πράγματα. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα.

Με ελπίδα κι απεριόριστη αποφασιστικότητα,

Mike, Adela, Kaitlin, Camille, Bert, Diego, Nick, Ana Sofia, Alis, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...