Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε ο Χάρης Δούκας

Με την ‘πράσινη πόλη’ να είναι ακριβώς το αντικείμενο των σπουδών του, ο Χάρης Δούκας σκοπεύει να την κάνει πράξη στην Αθήνα. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων

Η ενέργεια και το περιβάλλον, εξάλλου, αποτελούν τα βασικά πεδία της δραστηριότητάς του,υποστηρίζοντας την χάραξη βιώσιμων ενεργειακών και κλιματικών πολιτικών, με όρους συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης, ώστε η όποια σχεδιαζόμενη παρέμβαση να γίνεται ‘κτήμα’ όλων των πολιτών. Ο Χάρης Δούκας έχει διατελέσει για χρόνια Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο ΠΑΣΟΚ, ενώ σε αυτόν ανήκουν πρωτοβουλίες για την πράσινη ανάπτυξη, όταν ακόμα η Χαριλάου Τρικούπη δεχόταν τη χλεύη των αντίπαλων κομμάτων που έκαναν λόγο για ‘πράσινα άλογα’. Ο υποψήφιος από χθες δήμαρχος Αθηναίων, έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέδια δράσης και παρεμβάσεις για την ενέργεια και το κλίμα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πέραν αυτών, στηνΧαριλάου Τρικούπη η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, θεωρείται ως μία επιλογή, ικανή να ανταποκριθεί στην μάχη που θέλει να δώσει το κόμμα απέναντι στην Ακροδεξιά. Στο ΠΑΣΟΚ , εξάλλου, είναι αποφασισμένοι να πολιτικοποιήσουν την μάχη στην Αθήνα και θεωρούν περίπου ως ‘κουτοπονηριά’ εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΝΔ να προβάλει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη ως κατ’ εξοχήν ‘αντίπαλη’στην Ακροδεξιά.

Παρουσιάζοντας ο ίδιος χθες την υποψηφιότητά του, με τον Συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», ο καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έκανε λόγο για μία ‘πράσινη πόλη’, με πολύ περισσότερο πράσινο παντού, χιλιάδες νέα δέντρα,καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, για πράσινη, καθαρή, ανανεώσιμη και φθηνή ενέργεια, παραγόμενη μέσα από ενεργειακές κοινότητες του Δήμου.

Σημειώνεται ότι την υποψηφιότητα του κ.Δούκα υποστηρίζουν ακόμα 70 προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, των επιστημών, των τεχνών και της οικολογίας. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουνοι υπογραφές του πρώην δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, που λέγεται ότι έχει βάλει πλώρη για την Ευρωβουλή, και του πρώην δημάρχου Θεσσαλονικέων Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και πλήθους ακαδημαϊκών.
https://www.youtube.com/watch?v=Dudvel-kgnE
https://www.matrix24.gr/2023/08/tin-ipopsifiotita-tou-gia-ton-dimo-athineon-anakinose-o-charis-doukas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...