Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

«Πληγωμένη»η κυβέρνηση παρά τη νωπή εντολή

Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του Αυγούστου, μπορεί να έχουν περάσει μέρες από τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, η στυγερή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, όμως, από ‘τάγματα εφόδου’ νεοναζί, που εισήλθαν στην χώρα εν γνώσει τον Αρχών, τη διέσχισαν με σκοπό να σκοτώσουν και το κατάφεραν, δεν …καταπίνεται τόσο εύκολα. Ιδίως, μετά την αποποίηση ευθυνών από τους κατ’ εξοχήν αρμοδίους και την συμπεριφορά όλων ως να είναι απλώς …Παρασκευή.

Στο ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το γεγονός να ξεχαστεί, να πιέσουν προς την κατεύθυνση της ανάληψης ευθύνης από όσους την είχαν,επιχειρησιακά ή πολιτικά και κυρίως να θέσουν επί τάπητος τη συζήτηση, ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος που θα οδηγήσει στο να μην ζήσουμε ξανά κάτι αντίστοιχο. Είναι άλλωστε, αρχή τους, να μην σταματούν στην κριτική, αλλά να επιχειρούν να δώσουν λύσεις, καταθέτοντας συγκεκριμένες κάθε φορά προτάσεις,έστω και αν χρειαστεί μία μικρή καθυστέρηση, ώστε αυτές να τύχουν της απαραίτητης επεξεργασίας.

Την απομάκρυνση του Γιάννη Οικονόμου από την κυβέρνηση ζήτησε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας, χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρή την παραδοχή του ότι δεν ήξερε και δεν ενημερώθηκε. «Πώς είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός να κάνει μία τέτοια ομολογία αποτυχίας, λέγοντας ότι δεν ενημερώθηκε; Ποιος είναι ο ρόλος του; Έχει την ικανότητα διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας της οποίας προΐσταται πολιτικά, ή δεν την έχει;», διερωτήθηκε μιλώντας στο ΟΡΕΝ, για να υποστηρίξει ότι υπάρχει μία αντικειμενική πολιτική ευθύνη που λέει ότι «εγώ που είμαι ο αρμόδιος υπουργός -ακόμα και μια ημέρα να κατέχω το χαρτοφυλάκιο-οφείλω να ενημερωθώ, να εξετάσω αν υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Για μία ‘φονική’ μετακίνηση ‘οπαδών’ εκ των προτέρων γνωστή, παρά τη σχετική απαγόρευση και τα σήματα από γειτονικές χώρες, μιλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος. «Εκατό άτομα σε αποστολή, διασχίζουν τη μισή Ελλάδα, φτάνουν στην Αθήνα, μπαίνουν στο μετρό, καταλήγουν πάνοπλοι στον προορισμό τους και, μαζί με τους εγχώριους συνεργούς τους, κάνουν αυτό που έχουν αποφασίσει : επιτίθενται και δολοφονούν. Ανενόχλητοι. Υπό ‘διακριτική αστυνομική παρακολούθηση’», λέει,περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη, για να υποστηρίξει αμέσως μετά ότι το κράτος αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ανίκανο να αντιμετωπίσει τη βία, όποια και αν είναι η αφορμή της, όποια και αν είναι η βαθύτερη αιτία της. Και αν στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να κάνουν λόγο για δυσθεώρητες ευθύνες επί του προκειμένου, ζητώντας αυτές να αναληφθούν και να αποδοθούν, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιλέγουν να βλέπουν και το δάσος πέραν από το δέντρο. Και αυτό έχει να κάνει ακριβώς με την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, σχεδόν σε οποιαδήποτε κατάσταση κρίσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας μιλά για ‘σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα σε διάφορα επίπεδα’, ενώ ερωτηθείς αν εκτιμά πως έχει πληγωθεί η εικόνα της κυβέρνησης μετά τα γεγονότα αφενός στη Νέα Αγχίαλο,αφετέρου στη Νέα Φιλαδέλφεια, υποστηρίζει ότι «έχει τρωθεί και έχει πληγωθεί πολύ σοβαρά, παρά τη νωπή εντολή που έχει»…

Στο μεταξύ, σε ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ από Κροάτες νεοναζιστές χούλιγκαν, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου τονίζει ότι «η κοινωνία, η μέση ελληνική οικογένεια δεν μπορεί πλέον να ζει υπό τον φόβο συνεχών επεισοδίων οπαδικής βίας και να θρηνεί άλλες ανθρώπινες ζωές». Ζητά μάλιστα να μάθει μεταξύ πολλών άλλων, αν ο κ.Οικονόμου είχε ενημερωθεί και τι έπραξε, αν είχε ενημερωθεί για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ και τι έγινε λάθος, πώς κατάφεραν οι Κροάτες να διασχίσουν την χώρα ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση, πώς κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τον ΗΣΑΠ στην Αθήνα, να αποβιβαστούν κοντά στο γήπεδο και να κινηθούν προς αυτό με ρόπαλα και μαχαίρια κ.ο.κ.
https://www.matrix24.gr/2023/08/pligomenii-kivernisi-para-ti-nopi-entoli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...